Pokud milujete žánry fantasy, sci-fi a případně i horor, což byste jakožto správní návštěvnici Nerdfixu měli, tak byste si neměli nechat ujít událost, ke které dojde na konci příštího měsíce. Právě tehdy totiž proběhne třetí ročník festivalu Pevnostcon, který vychází ze slavného českého časopisu Pevnost. Ovšem nadcházející třetí ročník je obzvlášť významný, protože právě letos slaví populární časopis své dvacetileté výročí. Těšit se tak můžete na pořádnou dávku popkulturní zábavy, na kterou láká i nedávno zveřejněná upoutávka. Podívat se na ni můžete výše. 

A co všechno vás vlastně na festivalu čeká? Inu, na své si přijdou fanoušci Pána prstenů, Harryho Pottera, Zaklínače a třeba i Star Wars. Na místě na vás bude čekat hned několik stanovišť, na jednom z nich si tak budete moct popovídat s hlavními mozky časopisu Pevnost. Kromě redaktorů, grafiků a ilustrátorů tak bude přítomen i bývalý šéfredaktor Pevnosti Tomáš Němec a současný šéfredaktor Martin Fajkus.

Mezi další stálá stanoviště patří například i Aréna Domu rytířských ctností, kde zakusíte šerm na vlastní kůži. Dále také Potterfan, které by si rozhodně neměl nechat ujít žádný pravý fanoušek brýlatého čaroděje s jizvou na čele. Copak si nechcete zalétat na testrálovi? Ze samotné Středozemě J. R. R. Tolkiena na festival dorazí také skřetí klan RakTaarbami. Zajímalo vás někdy, jaké to je žít pod nadvládou jejich Temného pána Saurona? Dorazte na jejich stanoviště a dostanete odpovědi! Zajímat by vás mohlo také improvizační divadlo Úžasný Čory a jeho vzdělaní hladovci. Kultovní sci-fi a fantasy postavy se střetávají v neočekávaných a notně improvizovaných situacích. A to je jen několik příkladů, na festivalu toho najdete mnohem více! Nouze totiž nebude ani o cosplay a nějaké ty hrátky s ohněm.

Postaráno bude i o hudbu, protože během celého festivalu bude na místě hrát hned několik kapel. Jako první zahrají Five Leaf Clover, po nich nastoupí Hakka Muggies, následně Bran a večer kapela Deloraine, kterou by měl znát každý správný český/slovenský fanoušek Zaklínače. 

Na festival dorazí také přední české literární hvězdy, například plzeňská rodačka Michaela Merglová a její přátelé. A pokud náhodou píšete rádi povídky a zajímá vás literatura, určitě si nenechte ujít vyhlášení literární soutěže Vidoucí, které proběhne právě na Pevnostconu. Kdo ví, možná se tak díky tomu dozvíte, jak dostat právě vaší povídku na stránky Pevnosti.

Nouze samozřejmě nebude ani o chutné nápoje. Jistě, můžete zůstat klasicky u piva, ale proudem bude na festivalu téct i medovina, plus objevíte na něm i spoustu dalších podivuhodných dobrot, které v normálních obchodech rozhodně jen tak nenajdete.

A kdy a kde bude vlastně celý festival probíhat? Poměrně brzy, již 27. 8. 2022 v Areálu T. J. Sokol Zlíchov v Praze 5. Startuje se už v 11:00 dopoledne.

Co se týče vstupného, tak standard vás bude stát 250 Kč. Pokud jste ale předplatitelé Pevnosti, případně se jím teprve stanete, bude vás vstupné stát o sto korun méně, tedy 150 Kč. Ale pokud byste chtěli platit až na místě, vyjde vás to na 350 Kč. 

Chcete se dozvědět o festivalu více? V tom případě můžete navštívit oficiální stránky Pevnostconu, na které se dostanete přes odkaz ve zdroji tohoto článku.

Tak co? Jdete do toho?