Svět MCU, který se momentálně nachází ve své čtvrté fázi, se i nadále rozšiřuje. A to i s pomocí nejnovějšího marvelovského seriálu Hawkeye, který se zaměřil na oblíbeného lučištníka Avengerů. Seriál vychází na Disney Plus, přičemž fanoušci se již dočkali prvních dvou epizod, které zatím sbírají poměrně slušná hodnocení. Zbylé čtyři epizody budou vycházet v průběhu nadcházejícího měsíce. Ale i přestože se zdá, že Hawkeye by mohl být dalším úspěšným MCU seriálem, někteří fanoušci se ho z jednoho určitého důvodu rozhodli bojkotovat. 

Ze seriálu vyplynulo, že si tvůrci berou inspiraci z komiksové série Hawkeye z roku 2012, kterou vytvořil Matt Fraction, přičemž o ilustrace a grafický design se postaral David Aja. Mnohým fanouškům se však nelíbí, že seriál nedává Ajovi dostatek kreditu za to, že využívá jeho specifický grafický styl. Ten lze rozpoznat jak v samotném seriálu, tak i v marketingu. Například oficiální plakát je zcela jasně inspirovaný designem komiksového obalu. Někteří fanoušci se proto domnívají, že Aja si zaslouží mnohem většího uznání, ke kterému podle nich v seriálu nedošlo. Své pohoršení tak někteří z nich vyjádřili na svých twitterových účtech. 

I přestože se David Aja údajně od Disneyho dočkal speciálního poděkování, za využití jeho specifického grafického stylu v seriálu žádné peníze nedostává. Vše ale závisí na tom, co přesně stálo ve smlouvě, kterou ilustrátor s Disneym podepsal, její obsah by totiž mohl mnohé vysvětlit. I tak se ale mnohým fanouškům nelíbí, že seriál jeho práci více nevyzdvihuje. Je ale samozřejmě možné, že na to tvůrci budou nějak reagovat, přičemž v nadcházejících epizodách se většího uznání jeho práce dočkáme. V seriálu se o hlavní roli dělí Jeremy RennerHailee Steinfeld, která ztvárňuje postavu Kate Bishop. Mezi další hvězdy patří například Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon a Brian d’Arcy James.