Streamovací platforma Hulu odhalila na newyorském Comic Conu ukázku z dlouho očekávaného vzkříšení Animáků, a to v poněkud netradiční formě. Tvůrci totiž v rámci oznámení rebootu zrekonstruovali epickou scénu z Jurského parku, ve které Alan Grant, Ellie Sattlerová a Ian Malcolm poprvé spatří Brachiosaura během první vyhlídkové projížďky.

Krátká animovaná ukázka z připravovaného seriálu Animaniacs, která důvěryhodně kopíruje slavnou scénu z parku s dinosaury, těží právě z její epičnosti.

Obrovského dinosaura ale nahrazuje třemi známými postavičkami z dílny Warner Bros. Jedná se o trojici ikonických sourozenců Yakka (Rob Paulsen), Wakka (Jess Harnell) a Dota (Tress MacNeille), kteří v minulém století napáchali tolik zmatku, že museli být zavřeni do proslulé vodárenské věže.

Pozoruhodná změna nastává i u postavy Johna Hammonda, kterého v ukázce nahrazuje Steven Spielberg, jenž v projektu figuruje jako producent. Ten prozradil, že příběhy jednotlivých epizod budou satiricky reflektovat současné dění ve světě, mimo jiné tedy i pandemii COVID-19. Tvůrci však slibují, že komediální charakter původních Animáků zůstane nedotčený.

„Chtěli jsme vytvořit něco, co si zachová DNA původních sérií,“ říká producent Wellesley Wild. „To zahrnuje balancování mezi sofistikovaným humorem, jenž dětským divákům možná trochu přerůstá přes hlavu, a postavami mlácenými kladivem do hlavy,“ dodává.

Reboot, kterého se dočkáme už 20. listopadu/novembra 2020, přinese fanouškům také postavu Rudly (Paulsen) a Koumáka (Maurice LaMarche), v originále Pinky and the Brain. Tyto dvě laboratorní myši se budou i nadále pokoušet ovládnout svět, avšak nejdřív se budou muset vypořádat se skutečností, že ten nyní vypadá trochu jinak než před 22 lety.