Blíží se nám opět Nerdfix Showtime. Tudíž je ideální čas se opět mrknout na jeden z malérů Ezry Millera! Tentokrát však slavný představitel Flashe nikoho nenapadl, tedy alespoň zatím. Byl nicméně obviněn z takzvaného groomingu, tedy kriminální aktivity, kterou je označována psychická manipulace vylákat z oběti osobní údaje, vyvolat falešnou důvěru a vylákat ji na osobní schůzku, kde většinou dochází k fyzickému násilí, případně sexuálnímu zneužití. Ezra Miller se toho údajně dopustil na osmnáctileté ženě jménem Tokata Iron Eyes. Její rodiče tak zažádali pro svou dceru soudní ochranu. Obvinění tak naznačují, že devětadvacetiletý Ezra Miller Tokatu „ovládal a manipuloval s ní“ už od roku 2016, kdy se setkali v Severní Dakotě.

Rodiče výše zmíněné ženy následně uvedli, že herec jejich dceru kazil už v době její nezletilosti. Tehdy jí údajně zkoušel dávat nejenom alkohol, ale také drogy jako LSD a marihuanu. Oba rodičové taktéž uvedli, že Miller prostřednictvím organizace Quiet, s níž byl herec spojen, Tokatě nabídl, že jí zaplatí školné na vysoké škole Bard College v Simon's Rock v Massachusetts. Podle nich to byl manipulační krok, který měl v jejich dceři vyvolat vůči herci pocit zadlužení.

Svou dceru následně našli ve Vermontu na začátku letoška, tedy asi měsíc poté, co opustila školu. Tokata u sebe údajně neměla jejich řidičák, žádné kreditní karty a ani klíče, což Tokatě bránilo v tom, aby mohla sama odejít. Rodiče ji proto přivezli zpět domů, nicméně po třech týdnech od nich znovu odešla, aby se mohla vrátit k Millerovi. S hercem tak měla cestovat do míst jako Los Angeles a Havaj, kde začaly nedávné hercovy problémy se zákonem. Rodiče se tak obávají o bezpečí a duševní stav jejich dcery, který podle nich herec negativně ovlivnil. 

Stížnost dále dodává, že Ezra Miller využíval ,,násilí, zastrašování, hrozbu násilí, strach, paranoiu, bludy a drogy", aby mohl Tokatu ovládat. K celé věci se ale vyjádřila sama Tokata, která ovšem s názorem svých rodičů nesouhlasí. Na svém Instagramu také pověsila příspěvek, ve kterém prohlašuje, že Ezra Miller jí poskytl milující podporu poté, co její kamarád William zemřel. Stejně tak považuje chování svých rodičů za „toxické“, protože se domnívá, že je již dospělou ženou, která muže dělat vlastní rozhodnutí.

Soud žádost o ochranný příkaz podepsal, přičemž nařídil, že Miller Tokatu nesmí nijak kontaktovat. Problém je však ten, že příkaz nelze hercovi doručit, protože jeho momentální poloha není známa. V rámci této kauzy bude následovat ještě slyšení, které má proběhnout 12. 7. 2022.