Máte rádi kočky? Jistěže ano! V tom případě byste si určitě neměli nechat ujít nadcházející snímek od Amazonu, který ponese název The Electrical Life of Louis Wain. Jak už je z názvu patrné, film se zaměří na život Lousie Waina, schizofrenního britského malíře s úžasnou myslí, jehož díla se především skládala z abstraktních a naturalistických maleb koček. Hlavní role brilantního malíře se ujme Benedict Cumberbatch.

Děj se bude odehrávat na přelomu 19. a 20. století. Trailer nám Waina představuje jako malíře, jehož díla byla konečně někým oceněna. Ovšem svět excentrického umělce se obrátí naruby poté, co se seznámí s Emily Richardsonovou (Claire Foy), do které se následně i zamiluje. Dočkáme se tak životopisného příběhu muže, jehož díla navždy změní vnímaní koček širokou veřejností. Celým příběhem by nás měla doprovázet oscarová herečka Olivia Colman, která bude sehrávat úlohu vypravěčky. Film premiéroval na filmovém festivale v Telluride, odkud si od kritiků odnesl převážně pozitivní ohlasy. Jinak tomu nebylo ani na festivalu v Torontu, kde byl snímek představen také. 

O scénář a režii filmu se postaral Will Sharpe, který se proslavil jako tvůrce chváleného britského seriálu Flowers. Kromě výše zmíněných herců se ve filmu ještě dočkáme jmen jako Andrea Riseborough, Toby Jones, Sharon Rooney, Aimee Lou Wood, Hayley Squires a mnohých dalších. Plus někteří si také mohli z traileru všimnout, že se ve snímku dočkáme i Taika Waititiho (Králiček Jojo) a hudebníka Nicka Cavea. Skvadra je to tudíž opravdu slušná. V kinech se filmu dočkáme 22. 10. 2021