Když se v roce 1981 teprve jednadvacetiletý Sam Raimi rozhodl, že se svými přáteli natočí amatérský film, který bude plný lekaček, krve a praktických efektů, tak ještě netušil, že se z toho nakonec zrodí jedna z nejslavnějších hororových sérií všech dob. Jeho snímek Lesní duch (Evil Dead) zaznamenal takový úspěch, že na něj vznikla nejen dvě filmová pokračování, ale i seriálový spin-off z roku 2015, který nesl název Ash vs Evil Dead. Jeho slavné dílo se ale ještě v roce 2013 dočkalo stejnojmenného celovečerního rebootu, který si vzal pod palec Fede Alvarez. A pokud jste ten film viděli, tak jistě uznáte, že se jedná o jeden z nejkrvavějších filmů všech dob. Ovšem zdá se, že nadcházející snímek mu nebude dělat (zas až tak velkou) ostudu.

Už nějakou dobu víme, že je ve výrobě další film z reboot série Evil Dead, který tentokrát ponese název Evil Dead Rise. Ten si tentokrát vzal pod režisérský a scénáristický palec Lee Cronin, který na konci měsíce na svém Twitteru oznámil, že produkce je konečně u konce. Režisér taktéž v příspěvku uvedl, že pro celý film bylo využito až 6500 litrů falešné krve. Ano, to se může zdát být opravdu dost, ale v porovnání s předchozím dílem z roku 2013 to je opravdu dost velká slabota. V něm totiž proteklo téměř 190 tisíc litrů krve což je opravdu dost znatelný rozdíl. Nutno ale podotknout, že oním číslem se film chlubí poněkud mazaně, protože v něm je scéna, kdy krev doslova prší z oblohy. Nižší číslo u Evil Dead Rise je ale i tak dostatečně velké na to, abychom mohli předpokládat, že nás čeká další pořádně krvavá podívaná.

Když je nyní produkce ukončena, měli bychom se v nejbližších měsících dočkat nejenom pořádného traileru, ale i přesného oznámení datumu premiéry. Na produkci filmu se mimo jiné podílí i Sam Raimi, plus i jeho dvorní herec Bruce Campbell, který ztvárnil v mnoha dílech série hrdinu Ashe. Ve filmu jinak uvidíme herce jako Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Gabrielle Echols, Morgan Davies, Mia Challis a Nell Fisher. Dočkat bychom se ho měli někdy v průběhu příštího roku.