Evil Dead neboli v češtině Lesní duch je horrorový film z roku 1981, jenž byl režijním debutem Sama Raimiho. Film si rychle získal svoje fanoušky díky krvavým scénám i zábavným momentům. Nakonec kdo by mohl nemilovat chlapíka s motorovkou místo ruky a dvouhlavňovou brokovnicí? Film se dočkal hned dvojice přímých pokračování. Evil Dead II (Smrtelné zlo 2) z roku 1987 a Army of Darkness (Armáda temnot) z roku 1992. Ve všech třech filmech hlavní roli ztvárnil Bruce Campbell v roli Ashleyho "Ashe" Williamse.

V roce 2013 jsme se dočkali remaku prvního dílu s novým obsazením, který natočil Fede Alvarez. To samozřejmě zklamalo všechny, jenž očekávali Evil Dead 4. Zadostiučinění se jim dočkalo o dva roky později, kdy si Sam Raimi natočil seriál Ash vs Evil Dead s původním Ashem. Seriál se vysílal po 3 sezóny.

Franšíza však přesáhla i původní médium. Dočkali jsme se několika komiksů od vydavatelství Dark Horse a Dynamite Entertainment. Taktéž několika videoher, které vlastně ani pořádně za zmínku nestojí. Pro fanoušky netradičních zážitků má Ash dokonce i muzikál.

Přečtěte si také: Fede Álvarez, režisér filmů Evil Dead a Smrt ve tmě, bude natáčet film o zombie pandemii 16 States

Konečně se nám však dostane plnohodnotného celovečerního snímku. Před nějakým časem Campbell odhalil, že film se bude jmenovat Evil Dead Now. Nyní víme, že režisérskou štafetu po Raimim přebere Lee Cronin. Oficiálně to prozradil na svém Twitterovém účtu, kde vyjádřil svoje nadšení, že může pracovat na této legendární sérii. Tento Irský režisér má na kontě zatím pouze jeden celovečerní snímek, hororový The Hole in the Ground. Jeho hodnocení se točí někde kolem průměru. Uvidíme, jak si poradí s takto již rozrostlou značkou.

Osnova příběhu ještě není známá. Víme, že film by neměl navazovat na události Armády temnot a v čele filmu by se měla objevit ženská hrdinka. Campbell se nechal slyšet, že se na filmu bude podílet pouze jako producent. Je to sice škoda, ale zřejmě je třeba dát prostor nové generaci umělců.