Jakub Mišči, mladý slovenský autor stojící za velmi dobrým thrillerem Zvrátené město, připravuje společně s nakladatelstvím Art Floyd vydání nového titulu s názvem Evan. Tentokrát se však z žánru thrilleru přesunul tvorbou blíže k hororu a sci-fi.

„Ako dlho potrvá, kým zabudnete, že ste človekom? Vo svete, ktorý ovládli zástupy krvilačných beštií, sa dá robiť iba jedno jediné – prežiť za každú cenu. Situácia na Slovensku nie je o nič lepšia. Opevnená farma pri Brezne odoláva čoraz častejším útokom a jej obyvatelia žijú v atmosfére strachu a nedôvery.

Jedného dňa sa pred ich bránou objaví trinásťročný Evan...

Ako dokázal sám prežiť na zamorenom území a kto ho v skutočnosti prenasleduje? Aké tajomstvá ukrýva?“

Už podle samotné anotace je vidět, že nás v novém titulu od tohoto mladého autora čeká pořádná dávka napětí. Navíc se Jakub Mišči rád zaměřuje na vykreslování postav a ukázání jejich temné duše. Hlavní a vedlejší postavy by tedy nemusely připomínat umělé figuríny bez minulosti, emocí a charakteru.

Přečtěte si také: Perfektní česká fantasy série Naslouchač se brzy dočká třetího dílu

Jak samotné kniha dopadne, se však dozvíme až po oficiálním datu vydání, které by mělo být stanoveno na konec tohoto týdne, nejpozději začátek toho příštího.