Americké studio Universal Pictures přináší do světa kinematografie další hororový thriller. Nadcházející snímek Černý telefon (v originále The Black Phone) se představil v oficiálním traileru právě v období, které avizuje příchod Halloweenu. Diváci si však hrůzu nahánějící okamžiky, jež pramení z lehce podceňované povídky Joea Hilla, budou moci vychutnat až v první polovině příštího roku, kdy se film od Scotta Derricksona, režiséra Chraň nás od zlého (2014) či V moci Ďábla (2005), objeví v kinech. V hlavní roli děsivého sadisty se ocitne Ethan Hawke.

Příběh se bude točit okolo malého městečka, jehož ulice nepozorovaně ohrožuje hrůzný zabiják s maskou (Hawke), který se na oko živí jako nájemný kouzelník, avšak ve skutečnosti unáší a posléze brutálně vraždí místní děti. Finney Shaw (Mason Thames), introvertní a bystrý třináctiletý chlapec, se dostane do spárů tajemného sériového vraha, kdy se probouzí uvězněn ve zvukotěsném suterénu vybaveném pouze matrací a odpojeným nástěnným telefonem. K jeho překvapení se telefon navzdory zpřetrhaným kabelům rozezvoní, Finney je tak s jeho pomocí napojen na jakousi druhou dimenzi, která umožňuje komunikovat s předchozími oběťmi psychicky narušeného únosce.

Dětské hlasy mu říkají, aby za žádnou cenu nezavěšoval a místo toho začal otáčet své mozkové závity ve snaze vymanit se ze sklepa a ujistil se, že ho nepotká stejný osud. Vrah s rohatou maskou ale o schopnostech telefonu ví, a proto ani zdaleka neponechává nic náhodě. Na záchraně malého chlapce však v mezičase začínají usilovně pracovat nejen lokální vyšetřovatelé, ale také obyvatelé města. Finneyho sestra Gwen (Madeleine McGraw) jim totiž poskytne klíčové informace, které se jí podařilo získat během záhadných snů, jež fungují jako telepatická spojka s myšlenkami uvězněného bratra. Nadpřirozené vize se ale začnou postupně zhmotňovat a dvojice sourozenců se setkává tváří v tvář s duchy jejich vrstevníků, kteří v minulosti prohráli svou bitvu se sadistickým vrahem.

„Každý hlas je oběť, každé spojení je klíč a každý hovor je záchranné lano,“ hlásá oficiální upoutávka. Nejnovějšího filmařského kousku od ostříleného režiséra hororů se diváci dočkají po novém roce, a to přesně v pátek 4. února 2022, kdy se snímek Černý telefon objeví na programu kin. Trojici hlavních protagonistů budou herecky sekundovat James Ransone, Jeremy Davies, J. Gaven Wilde nebo E. Roger Mitchell.