Loni, při prvním ročníku DC FanDome, jsme mohli vidět první trailer na film The BatmanRobertem Pattinsonem v hlavní roli, který zabodoval snad u všech kritiků, protože ukázal Batmana ve světle, v jakém ho doposud Hollywood neznal. A nyní se rok s rokem opět sešel a my jsme na DC FanDome byli opět svědky toho, jak si trailer na Batmana Matta Reevese podmaňuje publikum dech beroucí atmosférou v řemeslně excelentním traileru.

Jestli si první trailer pohrával s tajemnem okolo Temného Rytíře, tak ten druhý se mnohem více zaměřuje na postavy samotné. Vidíme zde mnohem více Penguina, kterého hraje pod maskou takřka nepoznatelný Colin Farrell. Konečně vidíme i novou Catwoman v podání Zoë Kravitz a hlavně vidíme více Pattinsona v roli netopýřího muže.

První trailer nasadil laťku opravdu vysoko, ale dovolíme si tvrdit, že ten druhý je snad ještě o něco lepší. Návrat Batmana k detektivním kořenům a k temné, místy až depresivní atmosféře, vítáme. Z ukázky je cítit, jak je bdělý strážce teprve na počátku své cesty a emoce s ním cloumají více, než je zdrávo. Jeho brutalita vzbuzuje strach nejenom u kriminálníků, ale i u svých spojenců. Jestli se režisérovi povede nastolenou atmosféru z trailerů udržet po celý film, tak by to mohla být opravdu trefa, která se zapíše do historie.

Některé záběry, byť jsou záměrně vybrané pro efekt traileru, jsou naprosto ikonické. Ten, kdo vymyslel závěrečný přechod na název filmu by si zasloužil metál, protože to nám opravdu vyrazilo dech. Naštěstí na film už nebudeme čekat tak dlouho. Premiéra je plánovaná na 4. březen příštího roku, a to ten necelý půlrok už vydržíme. Zlatý hřeb večera měl opravdu grády.