Před několika měsíci jsem s úžasem popisoval nečekané pocity, které ve mně vyvolala zveřejněná skladba The Justice Society Theme z filmu Black Adam. S filmem to, podle očekávání, nedopadlo zrovna nejlépe, ale nezapomenutelná hudba skladatele Lorne Balfeho mě neopustila nikdy. O to více mě potěšilo, když jsem zjistil, že i hudbu k filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů zkomponoval právě tento skladatel. 

Film jsem si v kině neskutečně užil, a pokud doposud netušíte, jestli se na něj vyplatí jít do kina (ano, vyplatí), podívejte se na naši recenzi

Čekal jsem dlouhé dva týdny, kdy bude soundtrack k filmu konečně zveřejněn. Teď jsem se konečně dočkal. A když se do tvorby Lorne Balfeho zaposloucháte také, sami zjistíte, proč jsem se tak moc těšil. Stejně jako u Black Adama, i zde má jeho hudba jakousi specifickou kvalitu. I když totiž komponuje na zakázku, i v tomto případě můžete slyšet na první poslech ne zrovna očekávané prvky, které ale z celé jeho práce dělají skutečně mistrovské dílo. Především ale znamenitě přetavují atmosféru a emoce z filmu do hudební podoby, proto i hudební složka snímku fungovala po celou dobu výtečně.

Je to totiž Lorne Balfe, kterého obviňuji z toho, že se mi během sledování snímku v kině i navzdory předvídatelným dějovým zvratům v kritických momentech nejednou do očí natiskla slza. A funguje to i bez samotného filmu (a zase se mi něco dostalo do oka, protože při psaní tohoto textu soundtrack poslouchám). Že do hudby vložil sám autor mnoho srdíčka, je jasné. Sám je totiž nadšeným hráčem D&D už od svých sedmi let, takže jde o projekt, který je mu zjevné dost blízký. A ono je to prostě slyšet.

The Heist

Než se ale do soundtracku zaposloucháte, vážně vám doporučuji se nejdříve podívat na film. Pokud jste se ale z kina již vrátili a máte chuť si připomenout emocionální cestou, kterou si dobrodruzi ve filmu prošli, rozhodně skočte na Spotify, případně třeba na YouTube a pusťte se do poslechu. Za sebe vám doporučuju alespoň zapamatovatelnou hlavní téma Dungeons &Dragons, skladbu The Heist a také Into The Castle.

Into the Castle

A já se už teď celkem těším na to, až některé skladby využiji v mé vlastní kampani Dračáku. Protože mnohé z nich jsou více než použitelné.

Mimochodem, co se týče zde uvedené Doric's Theme, která patří mezi mé nejoblíbenější skladby soundtracku, nenajdete ji na teď vyšlém soundtracku. Část její tématu můžete slyšet v kompozici Owl Bear. Když jsem se skladatele na Facebooku na tuto nesrovnalost tázal, odpověděl, že nás čekají ještě další dvě alba. Takže nebojte, bude co poslouchat.