Po dlouhé době se čeští a slovenští fanoušci Marvel univerza dočkají velmi epického komiksu. Během příštího týdne vydá nakladatelství CREW celistvý svazek šestidílného eventu s názvem Válka říší. Pod ním je podepsaný americký scénárista Jason Aaron (Skalpy) společně s ilustrátorem Russellem Dautermanem (Thor) a dalšími komiksovými umělci.

Přečtěte si také: Thor musí utéct z vězení válečníků Hevenu v novém svazku

Příběh sleduje návrat temného elfa Malekitha, který rozpoutá obrovskou válku. Kvůli jeho nebezpečné armádě padly na kolena všechny světy z desatera až na jeden: Midgard. „Domov Thorových milovaných lidí. Domov jak hrdinů, tak bohů. Nyní Midgard konečně vzplál.“ Mezitím se na naší planetě ve městě New York rozpoutá peklo. Malekith se svými spojenci rozpoutá ničivou invazi. A známým superhrdinům nezbývá nic jiného než se koukat na to, jak Země podléhá. Samotný Thor je navíc uvězněn v Jotunheimu. „Může vůbec něco zastavit Malekitha a jeho armádu?“

Válka říší patří mezi ty nejepičtější události celého marvelovského univerza. V samotné minisérii se objevují snad všichni superhrdinové včetně Avengers, Daredevila, Punishera, Ghost Ridera nebo Bladea. Abychom však předešli nějakému nedorozumění, celá tato událost neobsahuje pouze těchto šest sešitů. Konflikt v podobě Války říší vybudovaly určité sešity sérií Asgardians of the Galaxy, Avengers a Thor. K tomu připočtěte ještě několik komiksů, které mají na tuto válku vazbu a vyústění v podobě knih War of the Realms Omega, Loki Vol. 3, Punisher Kill Krew, Thor Vol. 5 a Valkyrie Vol. 3.

Svazek War of the Realms (Válka říší) je však tou nejdůležitější příběhovou linkou a vy si ji díky nakladatelství CREW budete moci užít s českou lokalizací od Kateřiny Tiché. Datum vydání spadá na 16. února/februára 2021. Už v tuto dobu si komiks můžete na e-shopu nakladatelství předobjednat. Navíc zde naleznete i několikastránkovou ukázku, která by vás o koupi mohla přesvědčit.