S blížící se premiérou seriálu Zaklínač budeme o projektu slýchávat častěji. Tentokrát se k němu vyjádřil supervizor vizuálních efektů Julian Parry, který se v rozhovoru pro SSF nechal slyšet, že se vizuální efekty v seriálu více přiklání k hororu než fantasy. Fanoušci se ale nemají obávat, producenti a všichni zapojeni do práce na seriálu se drželi původních materiálů od Andrzeje Sapkowského, včetně oleje proti prokletým pro stříbrný meč.

Producentka Lauren Schmidt Hissrichová a showrunner a výkonný producent Tomek Bagiński ještě dodali, že se inspirovali polským folklórem a dalšími kuriozitami. Takto vytvářeli monstra a příběh se mimo jiné zaměřuje na proměnu Yennefer a Geralta.

Bagiński je dále přesvědčen, že se jim podařilo vyvážit využití počítačové grafiky a speciálních efektů, aby nebyly ve větší míře než skutečné scény. Jako příklad uvádí lepší práci s umělou krví rozlitou na scéně. Umělá krev tak byla přímo na scéně, a ne přidána později v postprodukci.

Důležitým prvkem příběhu je rovněž brutalita a sexualita. Na druhou stranu ale nebude seriál tyto prvky zneužívat k nějakým šokujícím záběrům. Podle producentů je brutalita a sexualita zakořeněna hluboko v postavách.

Poslední perlička se týká Henryho Cavilla. Herec hlavního hrdinky Geralta si měl sám vybrat koně. Tím chtěl zajistit, že bude s Klepnou spojen stejně jako Geralt v povídkách od Sapkowského.

V neposlední řadě tu máme nové obrázky. Na nich si můžeme prohlédnout sira Lazla v roli herce Macieje Musiała nebo nevšední zbroj a helmu Cahira Mawra Dyffryna aepa Ceallacha (hraje Eamon Farren), z níž mají fanoušci rozporuplné pocity. Současně ale nelze obrázkům vytknout atmosféru. Ta působí dobře. Co myslíte vy?

Premiéra první řady Zaklínače se skládá z 8 epizod a bude vydána 20. prosince/decembera 2019 na Netflixu, včetně českých titulků a českého dabingu. Hissrichová se nedávno nechala slyšet, že má plány na sedm řad. Tak uvidíme, zda Netflix zafinancuje vznik další sezóny. Dle nejnovějších informací by se práce měly rozběhnout již v průběhu toho měsíce, což je dost odvážné, ale ono se není čemu divit, když producenti přirovnávají seriálového Zaklínače k hitu konkurenčního HBO – Hra o trůny. Tak snad to stejně uvidíme i my diváci.