Desková hra inspirovaná zombie survival videohrou Dying Light byla poprvé představena 15. 2. v krátkém YouTube videu. V něm se Jakub Wiśniewski, generální ředitel společnosti Glass Cannon Unplugged, vtipným způsobem snažil tuto novinku oznámit. Byl ale vždy přerušen nenadálými zvuky a ruchy, přičemž nakonec jen prohlásil: „Obávám se, že si budete muset počkat na oznámení“, načež se ono oznámení objevilo přímo za ním namalované na zdi.

V novém videu, které vyšlo na YouTube před dvěma dny, se Jakub Wiśniewski setkal s Tymonem Smektalou, vedoucím designérem studia Techland, aby oba potvrdili, že je desková hra skutečně již ve vývoji, a že na ní pracují obě společnosti ve spolupráci, což je jistě dobrá zpráva. Kromě tohoto oznámení však nebylo řečeno mnoho dalších informací, jakými jsou například údaje o crowdfundingové kampani nebo datu vydání. Jakub Wiśniewski však požádal fanoušky, aby si počkali a prozatím "zůstali naladěni" na další informace o vývoji.

Přečtěte si také: Dying Light 2 bude s novou obtížností mnohem drsnějším zážitkem

První Dying Light bylo vydáno v roce 2015 a stavělo na principech dřívějšího počinu společnosti Techland. A to hrou Dead Island. Ve hře se mohou hráči ponořit do prozkoumávání zombíky zamořeného a otevřeného světa, čemuž dopomáhají parkourové prvky, to vše z pohledu první osoby. Kromě skákání přes střechy a šplhání po zdech však hra nabízí cyklus den-noc, což s sebou přináší zvýšenou obtížnost nepřátel v nočním čase. Hraní v noci pro hráče však znamená i vyšší odměny při zabití infikovaných nepřátel. Naopak hráči, kteří náročnějším soubojům neholdují, mohou hrát pouze za denního světla.

Druhé pokračování s názvem Dying Light 2: Stay Human, odehrávající se více než 20 let po díle prvním, bylo vydané teprve začátkem tohoto měsíce. Tato hra staví na hratelnosti svého předchůdce, má nicméně propracovanější příběh, ve kterém se hráč může seznámit s řadou frakcí, s nimiž se může spojit, případně se jim i postavit. Hra také rozšířila arzenál zbraní a fyzických dovedností, které může hráč při ničení nemrtvých použít.

Obě hry Dying Light obsahují kooperativní multiplayer až pro čtyři lidi, kteří mohou společnými silami prozkoumávat a přežívat prostředí zničeného města. To nejspíše naznačuje, jakou podobu by Dying Light: The Board Game mohla mít.

Studio Glass Cannon Unplugged bylo založeno teprve v roce 2020, zvládlo však již vydat úspěšnou deskovou hru, která je založená na videohře Frostpunk. O nově připravované hře Dying Light na svých webových stránkách studio uvádí:

"Dying Light a Dying Light 2 Stay Human jsou fenomenálně úspěšné akční hororové videohry vytvořené úžasnými lidmi z Techlandu. Nyní tato narativně bohatá, parkourová franšíza přichází na vaše stoly v podobě epické deskové hry!"