Kandidátů na nového Jamese Bonda je už opravdu mnoho. A to dokonce i z řad žen. Nyní se však o roli uchází i jeden z největších hereckých tvrďáků současnosti, který se v akčním žánru pohybuje jako ryba ve vodě. Dwayne Johnson se původně chtěl věnovat profesionálně americkému fotbalu, nicméně následně zjistil, že ten pravý sport pro něho bude wrestling. Brzy se z něho tak stala ringová legenda, která byla i velkým miláčkem davu. Po nějaké době se Johnson rozhodl přičichnout i k herectví. Ze začátku se jednalo jen o pidi role, ale posléze získal v pokračování úspěšného dobrodružného snímku Mumie roli Krále Škorpiona, která jeho hereckou kariéru vystřelila do nebes. Následný spin-off, jenž se jednoduše jmenoval Král Škorpion, tak Hollywoodu dokázal, že Johnson je nejenom showmanem, ale i dost charismatickým hercem. A od té doby se herectví začal věnovat naplno. Dnes je ze slavného wrestlera hollywoodská hvězda, která by se nyní ráda ujala slavné role agenta 007. 

Důvodem jeho zájmu o roli ale tkví v minulosti jeho dědečka Petera Maivia, který byl profesionálním wrestlerem také. Ten si totiž v bondovce Žiješ jenom dvakrát z roku 1967 zahrál padoucha, který se pokusí Conneryho Bonda zabít. I přestože se o žádnou velkou roli nejednalo, Maiviův padouch dopřeje Bondovi parádní krátký souboj, ve kterém se agent 007 poměrně zapotí. Johnson se proto nechal slyšet, že by rád šel ve stopách svého dědečka, ovšem tentokrát nikoliv jako padouch, ale jako sám James Bond. 

Pokud by se čistě hypoteticky Johnson Bondem stal, rozhodně by to od předešlých verzí byla opravdu mimořádná změna. Ale i když má pro roli dobrý věk, problém spočívá v jeho národnosti. Je tradicí, že role agenta 007 je nabízena pouze britským hercům, nicméně Johnson se narodil v Kalifornii. Proto jsou jeho šance poměrně mizivé. Mezi největší favority momentálně patří Tom Hardy, Henry Cavill, Idris Elba, Tom Hiddleston, Rege-Jean Page a Richard Madden. Komu však nakonec role připadne, je zatím ve hvězdách. Johnson se každopádně nedávno ukázal v nové akční komedii Red Notice, na kterou se již můžete podívat na Netflixu.