Nedávno se na našem webu objevil článek o nově oznámené knize od bruntálského řezníka Františka Kotlety (pseudonym). Kniha s názvem Undeground se bude odehrávat v kyberpunkové Praze. Jelikož je vydání nového románu za rohem, na facebookovém profilu autora se objevily dvě ukázky z tohoto díla. Jak je u Františka Kotlety standardem, v ukázce nemohou chybět drsné hlášky, sexuální narážky a vtipná přirovnání.

První ukázka se odehrává v metru a přibližuje nám fungování světa a politiku za pomoci článků a inzerátů v novinách, například tyto inzeráty, ve kterých je opravdu znát rukopis autora, nás pobavily: "Reformovaná Satanova církev nabírá nové členy. Satan vás potřebuje, bez něj svět lepší nebude," nebo "Nikdo tě nevykouří jako já. Stanice U-metra Roztyly. Salon Šust."

Druhá ukázka se odehrává v kavárně a představuje nám postavu baristy Alího a ekonomiku světa z pohledu potravy. Ani v této ukázce se nešetří silnými slovy a sexuálními vtípky.

Kniha Underground by měla spatřit světlo světa již za týden a my se nemůžeme dočkat nové nekonečné salvy drsných hlášek, krve, sexu a nadávek, tak jak to František Kotleta umí nejlépe.