Pokud byste vyrůstali v Jižní Americe, dozajista byste znali hrůznou pověst o bytosti jménem La Llorona, „Plačící žena“. Jedná se o ducha, který se toulá poblíž jezer, řek a rybníků, přičemž truchlí pro své vlastní děti, které sám utopil. A přesně o něm bude i nadcházející horůrek od studia Saban Films, který je po truchlícím duchovi pojmenován. Film se zaměří na americkou rodinu, která zamířila na prázdniny do Mexika. Stojí za jejich odjezdem ale opravdu jen touha po dovolené? Z konverzace mezi otcem (Antonio Cupo) a taxikářem (Danny Trejo), který dozajista také sehraje nějakou důležitou roli, dostane divák pocit, že možná za jejich odjezdem stálo něco vážnějšího. 

Když však konečně dorazí do krásného domu, kde svou „šťastnou dovolenou“ hodlají strávit, přivítá je původní majitelka (Zamia Fandiño), která je následně obeznámí s hrozivou pověstí o La Lloroně. Majitelka má však svůj vlastní důvod, proč rodinku před plačícím duchem varuje. Její vlastní syn Danny (Nicolas Mandrazo) totiž jedné noci beze stopy zmizel. Přičemž nešťastná majitelka se domnívá, že za tím stojí právě La Llorona. Podle oficiální synopse se navíc zdá, že se nejedná o jedinou matku, která přišla o své dítě. V nedalekém městě jsou totiž všude rozmístěny cedule, které pojednávají o zmizení osob. Zlovolného ducha by však mohlo porazit tajemství, které skrývá Carly, matka z nově příchozí americké rodiny. 

O režii filmu se postarala filmařka Patricia Harris Seeley, scénář si zas vzal na starost Jose Prendes, jehož filmografie však příliš oslnivá není. Podle traileru se navíc zdá, že horor se bude hodně spoléhat na lekačky, což zní poměrně lacině, ale kdo ví… Třeba nás to příjemně překvapí. Premiéry filmu se dočkáme 7. 1. 2022.