Koronavirus je tu s námi jíž drahnou dobu a překazil nejednu popkulturní akci. Většina těch největších, včetně E3 a Comic – Con v San Diegu, přešla z důvodu pandemie do online prostoru a nabídla fanouškům alespoň nějakou náhradu, která se sice ani trochu nepřiblížila reálnému zážitku, ale i tak stále lepší něco než nic. Hlavně Comic – Con ve své střízlivější verzi nebyl tím pravým ořechovým.

Možná za to trochu můžou i společnosti Warner Bros. a DC Comics, protože ty se pod nátlakem čínského viru rozhodly pro vlastní sólovou akci s názvem DC FanDome. Jelikož portfolio obou firem je dosti objemné, tak tím pádem z koláče Comic – Conu chyběl pořádně šťavnatý kus, který se nahradit nepodařilo.

DC FanDome byl oproti tomu pořádně našlapaný, a tak není divu, že se autoři rozhodli pro druhý ročník, který nás čeká již 16. října/októbra tohoto roku. Očekáváme, že stejně jako loni bude tato velká akce dostupná pro všechny sledující zcela zdarma, byť na oficiální informace si musíme ještě počkat.

Nejspíš se dočkáme i zajímavých rozhovorů se členy Suicide Squad, protože nový film Sebevražedného oddílu očekáváme již v srpnu. Doufám ale i v trailery na připravovaného Shazama a Black Adama. Uvidíme, s čím se přiřítí do sálu Flash a jeho připravovaný film. Možná se dočkáme i nějakého oznámení ohledně dalších filmů, ať už se jedná o pokračování Aquamana nebo nějaké úplné novinky a nezapomínal bych ani na animované filmy a seriály, které jsou velkou devízou DC Comics.

Můžeme si ale prozatím trochu zatipovat, co by se mohlo na eventu DC FanDome ukázat. Předpokládám, že bychom měli vidět nový trailer na připravovaného Batmana od Matta ReeveseR. Pattisonem v hlavní roli. 

Musíme brát v úvahu i další filmy od Warner Bros., které nemají s komiksy nic společného. Zjistíme již v říjnu nějaké nové informace o případném pokračování filmu Mortal Kombat nebo se snad vrátí Godzilla a King Kong? Určitě má filmové studio pár želízek v ohni, o které se s námi podělí.

Očekával bych i notnou dávku informací o připravovaných hrách ze světa DC, ať už se jedná o Gotham Knights nebo o Suicide Squad - Kill the Justice League. Tam ale stále může dojít ke změně a hry se mohou ukázat již na E3 v Los Angeles, i když já spíše počítám s tím, že stejně jako loni si to autoři nechají na svůj vlastní festival.

Uvidíme nejspíše i seriálového Peacemakera v kůži populárního wrestlera Johna Ceny, který nám tuto výstřední postavu představí již ve filmu Jamese Gunna Suicide Squad. A sám jsem zvědavý, jakým směrem se vydají skomírající projekty stanice CW.

Tohle vše jsou zatím jen a pouze mé ničím potvrzené domněnky, ale jedno je jisté. V polovině října se můžeme těšit na obrovský online event, který bude napěchovaný trailery, rozhovory a dalšími informacemi, o kterých vás jistě budeme i dále informovat.