Před pár měsíci jsme se dočkali vůbec první ukázky na seriálovou adaptaci slavné videoherní série Halo, kterou v roce 2001 vytvořila společnost Bungie Studios. Nyní nám vydavatelské studio Paramount+ naděluje další dávku v podobě druhého oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše. Trailer nám tak ukáže nejenom hrozivé nepřátele lidstva z mocného impéria Covenant, ale i umělou inteligenci jménem Cortana, která v původních herních předlohách dělala hlavnímu hrdinovi Master Chiefovi parťačku. Fanoušky možná potěší, že i v seriálové verzi atraktivní umělou inteligenci ztvární herečka Jen Taylor, která Cortanu namluvila i ve hrách. 

Fanoušci by však údajně neměli od příběhu očekávat zcela přesnou adaptaci her. Kiki Wolfkill, jedna z výkonných producentek celého seriálu, prohlásila, že i když se v adaptaci dočkáme řady známých postav z her, dějová linie si půjde svou vlastní cestou. Onen základ by však měl zůstat více méně stejný. Příběh se bude odehrávat ve 26. století, ve kterém bude lidstvo bojovat v galaktické válce s mimozemským impériem Covenant. Aby mohli lidé válku vyhrát, tak doktorka Catherine Halsey (Natascha McElhone) nechá vytvořit geneticky vylepšené super vojáky, kterým se říká The Spartans. Děj se tak zaměří na jednoho z nich, přesněji na výše zmíněného Master Chiefa, kterého ztvární Pablo Schreiber.

Showrunnery devítidílného seriálu se stali Steven Kane a Kyle Killen, oba dva se taktéž postarali o scénář k první sérii. Kromě výše zmíněných se v seriálu taktéž dočkáme herců jako Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny SapaniBokeem Woodbine. Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2022.

Co na trailer říkáte?