Už za měsíc se dočkáme zbrusu nového hudebního filmu Elvis, který se zaměří na kariéru krále Rock´n´ Rollu. Nedávno proto studio Warner Bros. vydalo druhý oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Nečekejte však, že uvidíme nějaký biografický snímek, který nás provede celým krátkým životem Elvise Presleyho. Film se totiž zaměří především na Elvisův (Austin Butler) komplikovaný vztah s jeho manažerem Tomem Parkerem (Tom Hanks), který se zároveň stane hlavním vypravěčem celého příběhu. Sledovat bychom tak měli dvacetileté rozvíjení Elvisovy kariéry, která měla mnoho jak šťastných, tak i neveselých chvil. Z traileru je však jisté, že se bude rozhodně jednat o netradiční hudební podívanou.

Však taky není divu, film totiž natočil slavný australský režisér Baz Luhrmann, jehož unikátní a podmanivý styl je patrný i v jeho dalších slavných filmech, například Moulin Rouge!, Romeo a Julie a Velký Gatsby. Snímek by proto mohl být zajímavou podívanou i pro lidi, kteří se o Elvisovu minulost jinak příliš nezajímají. Příběh je samozřejmě založen na jedné z nejvlivnějších kulturních ikon minulého století. Elvis za svou kariéru prodal přes 500 milionů desek a je stále nejprodávanějším sólovým umělcem, kterého kdy svět viděl. A to i po své předčasné smrti v roce 1977, kdy mu bylo pouhých 42 let.

Nedávno jsme se taktéž dočkali i oficiálního klipu, kde to slavný hudebník pořádně rozjede na show Louisiana Hayride. Scéna je založena na skutečném raném vystoupení Elvise, které pomohlo nastartovat jeho kariéru, i když klip si s událostmi ještě trochu více dramaticky pohrál. Podívat se na něj můžete níže. 

Kromě Butlera a Hankse se ve filmu objeví také Helen Thomson jako Elvisova matka Gladys, Richard Roxburgh jako Elvisův otec Vernon, Olivia DeJonge jako Priscilla Presley, Luke Bracey jako Jerry Schilling, Natasha Bassett jako Dixie Locke, David Wenham jako Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. jako B.B. King, Xavier Samuel jako Scotty Moore a Kodi Smit-McPhee jako Jimmie Rodgers Snow. Luhrmann také do filmu obsadil zpěvačku/skladatelku Yolu do role Sister Rosetty Tharpe.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 6. 2022.