Alex Scarrow je britský autor, jenž za svůj život vyzkoušel mnoho věcí. Deset let se snažil proslavit jako rockový kytarista. Následně pokračoval v herním průmyslu, kde pracoval jako designér několika videoher, například Waterworld, Spartan nebo Ultimate Soccer Manager. Pro nás je však důležitý z hlediska jeho knižní tvorby. Nejvíce se proslavil scifi sérií Jezdci časem, jejíž první 2 díly jsou k dispozici v češtině a 4 díly ve slovenštině. V roce 2016 otevřel novou sérii Remade, jež se věnuje smrtícímu viru.

V Česku vyšla první kniha z této série s názvem Remade v roce 2019 a sklízela samá kladná hodnocení. Rok po vydání originálu, tudíž v roce 2017, napsal autor pokračování s názvem Reborn, které se objevilo na pultech našich knihkupců dnes, 7. července/júla. Vydavatelem české verze je nakladatelství Omega, které stálo i za vydáním prvního dílu.  

Přečtěte si také: V komiksu [-viridae] přijde po pandemii Covid-19 zmutovaná a extrémně smrtelná Ebola

V příběhu se posouváme o dva roky později. Přesně před dvěma lety udeřil v Londýně smrtící virus z Afriky, který dokázal zabít tisíce lidí a ostatní zahnat do úkrytu. Mezi nimi je i Leon, který se sem přestěhoval z New Yorku těsně před vypuknutím epidemie. Dokázal zde přečkat a přežít dvě kruté zimy. Drží ho naživu jen křehká naděje, že extrémní zima virus nadobro vymýtila. Navíc se k němu donesla zpráva o záchranné lodi, která se pomalu blíží do Londýna. "Nic však není takové, jak se zdá. Virus nezahálel…"