Je tomu přibližně týden, co František Kotleta (série Tomáš Kosek, série SPAD) oznámil novou sci-fi sérii s názvem Legie, na které spolupracuje s Kristýnou Sněgoňovou (Město v oblacích, Zřídla). V našem samostatném článku jsme zmiňovali první díl s názvem Operace Thümmel a rozhodně jsme nečekali, že se o pár dní později dozvíme nejen bližší informace o celé sérii, ale také o druhém dílu.

Ano, během včerejška byl na facebookové stránce Fantastická Epocha oznámen druhý díl, ale o tom až později. Ze všeho nejdříve si probereme nové informace o celé sérii a vlastně i o prvním dílu. Na obálce Operace Thümmel byla totiž jedna nesrovnalost. Pod nadpisem Legie byla obě jména autorů, zatímco ve spodní části bylo jen jméno Františka Kotlety. Důvod je přitom prostý. Oba dva autoři totiž nespolupracují na každé jedné knize, ale nejspíše se budou střídat. Jedna kniha tedy bude psána Kotletou a druhá Sněgoňovou.

Přečtěte si také: František Kotleta oznámil novou knihu

A tím se dostáváme ke druhé knize s podtitulem Amanda, na které právě pracuje již zmiňovaná autorka. Ta by měla být nejen temná, akční a zábavná, stejně jako Operace Thümmel, ale bude se samozřejmě také odehrávat ve stejném světě. Kromě přibližného data vydání, o kterém se zmíníme později, jsme se dočkali i ukázky obálky, jež je stejně hezká, jako u prvního dílu. Navíc byla zveřejněna i samotná anotace:

„Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. To ví i posádka lodi Kraksna. Lidstvo je zotročeno mocnou mimozemskou rasou a oni za pomoci technologie civilizace, která stála na počátku vesmíru, hledají cestu, jak osvobodit modrou planetu. Nebo alespoň nakopat těm modrým parchantům zadek.

Život je ale otázkou priorit. Na planetě Namathé se údajně nachází lidská žena a jak říká Gerasim, co by neudělal pro pořádný pr.., eh tedy prostě musí osvobodit člověka a obnovit lidskou rasu, samé vznešené cíle. Jenže když přitom pracujete pro mimozemského mafiána, co vypadá jako slepice, mají věci tendenci se poněkud komplikovat.“

Naposled se tedy dostáváme k přibližnému datu vydání. Román s názvem Legie: Amanda by se měl v prodeji objevit přibližně o měsíc později než Legie: Operace Thümmel (22. října/októbra 2020), tudíž v listopadu/novembri tohoto roku. Jsme opravdu zvědavý, jak tento nový projekt dopadne.