O druhé řadě skvělé seriálové adaptace Good Omens (Dobrá znamení), která vznikla na motivy stejnojmenného románu Neila Gaimana a Terryho Pratchetta, víme už od léta 2021. Během posledních dnů jsme se však o druhé sérii dozvěděli nové podrobnosti. Spoluautor předlohy a zároveň co-showrunner, Neil Gaiman, na svém blogu prozradil, že ve světě démona Crowleyho a anděla Azirafala strávíme trochu více času.

Druhou, šestidílnou sérii by podle slov Gaimana měly doplnit další tři miniepizody, které spisovatel popsal jako příběhy, jenž začínají a končí ve větší epizodě a ponoří se do historie. Každá z epizod bude tematická a zasazená do jiného časového období. První epizoda se scénářem Cata Clarka by se měla odehrávat ve viktoriánské éře. Druhá od spoluscenáristy nové série Johna Finnemorea diváky zavede do biblického období. V neposlední řadě se fanoušci dočkají i miniepizody Jeremyho Dysona a Andyho Nymana z druhoválečného Londýna během Blitzkriegu.

Gaiman ve svém blogu neprozradil, jak budou moci fanoušci miniepizody sledovat. Jelikož jsou však krátké příběhy součástí originální seriálové adaptace, s největší pravděpodobností se objeví na streamovací službě Prime Video od Amazonu.

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, druhá, šestidílná série byla oznámena již během léta minulého roku. V hlavních rolích se opět objeví skvělé herecké duo David Tennant a Michael Sheen, kteří ztvární démona Crowleyho a anděla Azirafala. Kromě nich se ve druhé sérii objeví spousta dalších herců z první série včetně Jona Hamma v roli Archanděla Gabriela. A změny se naštěstí nedočká ani hlavní část produkčního týmu. Celý projekt je stále vedený již zmiňovaným Neilem Gaimanem a režisérem Douglasem Mackinnonem.

  

Druhá řada seriálu je v současné době stále v produkční fázi, takže zatím není známo, na kdy Amazon plánuje premiéru. Pokud vám ale Good Omens chybí a nemáte problém s angličtinou, od listopadu/novembera 2021 si můžete poslechnout novou audioverzi původní knihy, kterou namluvili právě herci ze seriálové adaptace.