Po komerčním úspěchu netflixovské adaptace Zaklínače přišel samozřejmě obrovský zájem o knižní předlohu od Andrzeje Sapkowského. Zatímco v Česku, kde máme k dispozici vydání v měkkých či tvrdých deskách od nakladatelství Leonardo, fungoval dotisk těchto vydání ve velkém, na Slovensku se s nedostatkem kusů poprali trochu jinak.

Velmi pečlivé nakladatelství Lindeni vytvořilo ve spolupráci s Albatros Media Slovakia a ilustrátorem Jakubem Šimjakem nové velmi kvalitní vydání ve tvrdých deskách. To vyniká nádhernými cover arty, lacetkou (stuha na zakládání stránek), mapou, jež ukazuje místa, kde se postavy zrovna nacházejí a novými ilustracemi od Briana Terrera.

Celá série však nevyšla najednou, ale vychází v jednotlivých vlnách tak, aby čtenáři měli stále co číst, ale nemuseli extra dlouho čekat na další pokračování. První tři díly s podtituly Posledné želanie (Poslední přání), Meč osudu a Krv elfov (Krev elfů) vyšly v květnu/máji tohoto roku.

Pokud už máte povídky a první román přečtené, máme pro vás dobrou zprávu. Během tohoto týdne by nakladatelství Lindeni mělo vydat druhou vlnu, která bude obsahovat čtvrtý a pátý díl s podtituly Čas opovrhnutia (Čas opovržení) a Krst ohňom (Křest ohněm).

Datum vydání je stanoveno na 30. října/októbra 2020. V původní zprávě byla informace o tom, že by celé nové vydání Zaklínače od Lindeni mělo vyjít během tohoto roku. Jelikož však mezi první a druhou vlnou byla téměř pět měsíců mezera, tak si nejsme úplně jistí, že se ukončení série společně s volným románem Bouřková sezóna dočkáme ještě letos.