Jasně, Netflix není žádný Crunchyroll a pravděpodobně ani nikdy nebude, ale rozhodně nemůžu říct, že by se nesnažil získávat zajímavá anime. Hned 4. června/júna tam zamíří druhá série Bakiho. To už je za dveřmi, takže už si můžete začít přeorganizovávat diář. A jestli jste první série této bojovky, kde každý zápas je bojem o holý život, ještě neviděli, máte ještě trochu času to dohnat.

Baki the Grappler je manga série napsaná Keisuke Itagakim. Jedná se o jeho debutovou sérii, na které pracuje od roku 1991 až doposud. Série se však stala více populární až PS2 hrou z roku 2000 Fighting Fury. A musím říct, že svět bojových umění představených v manze je jako stvořený pro videoherní adaptaci. Ještě pro zajímavost dodám, že autor je otcem Paru Itagaki, která stojí za mangou Beastars.

Přečtěte si také: Beastars je prakticky Zootropolis pro dospělé

První série volně navazuje na starší anime, které však není nutné znát k pochopení seriálu. Baki, hlavní postava seriálu, se v ní snaží stát bojovníkem, který bude dostatečně silný na to, aby v boji muže proti muži porazil svého otce. To vede k zajímavým soubojům, které jsou i na poměry starších anime jedny z těch brutálnějších, jenž můžete v animaci najít.

Druhá série přímo navazuje na tu předchozí, kde se utkal s kriminálníky, kteří rozhodně nepřistoupili na něco jako „fair play“ a sáhli po každém špinavém triku, který měli v repertoáru. Teď jsou sázky ještě vyšší. Náš mistr bojových umění Baki vstupuje do turnaje Raitai, který se koná v Číně jednou za 100 let. A to už samo o sobě vypovídá, že se bude jednat o potyčky, kde si zápasníci sáhnou až na dno.