Dvojice Joe Hill (což je mimochodem syn Stephena Kinga) a Gabriel Rodriguez stojí za komiksovou hororovou sérií Zámek a Klíč. V redakci někteří z nás (já) považují tuhle sérii za jednu z těch nejlepších, ne-li vůbec tu nejlepší napříč všemi žánry. Není divu, že tato legendární série padla do oka i seriálovým tvůrcům z Netflixu a rozhodli se pro live action zpracování tohoto díla. A druhá řada se blíží!

Příběh sleduje rodinu Zámkových, která se po brutální vraždě svého otce vrací na honosné sídlo Klíčov do městečka Lovecraft (v seriálu je to město Matheson, což je easter egg na dalšího oblíbeného Hillova autora). Jenže starý barák skrývá mnoho tajemství, včetně mnoha nadpřirozených klíčů, které musí hlavní hrdinové chránit před zlem.

První seriálová řada je hodnocena poněkud rozporuplně a ani u nás si neodnesla kdovíjak působivé hodnocení. Upřímně, nevíme, co očekávat od druhé řady, protože ta první si vysbírala mnoho věcí napříč všemi knižními díly a nakonec končila cliffhangerem velmi podobným tomu z první knihy, což vzhledem na příběh nedává moc smysl. Tenhle guláš moc nefungoval, ale síla imaginace a kouzelných klíčů je natolik velká, že když druhá série bude méně svázaná s předlohou, tak můžeme dostat zajímavý seriál, byť se tedy rozhodně nejedná o horor, ale o rodinné drama. A to je taky trochu škoda.

Nové záběry jsme na Geeked Weeku opět neviděli, ale samotní herci nám prozradili, že druhé řady se dočkáme již v říjnu/október tohoto roku. A můžeme vidět i nové obrázky přímo z druhé série, které nám však z příběhového pozadí mnoho nenaznačují. Informací opravdu není moc, ale brzké datum vydání značí, že v následujících týdnech o seriálu Zámek a Klíč určitě ještě uslyšíme.

Recenze na první řadu seriálu Zámek a Klíč