Tak se nám Netflix konečně pochlubil prvním trailerem na druhou sérii adaptace slavného komiksu Lock & Key (Zámek a klíč), která si svou předchozí sezónou vybudovala poměrně velkou fanouškovskou základnu. Příběh seriálu se točí kolem tří sourozenců rodiny Zámkových, kteří se se svou matkou Ninou přestěhují do místa jménem Keyhouse, rodového sídla jejich otce, poté, co byl brutálně zavražděn. A právě v jejich novém domově naleznou sourozenci řadu magických klíčů, které svým majitelům dávají nejrůznější schopnosti. Například přeměnu v ducha, teleportaci, případně i nahlédnutí do mysli jiného člověka. Ale po klíčích ještě pase někdo jiný. A to hrozivá démonická entita, která si říká Dodge. Ta klíče potřebuje k tomu, aby mohla doslova rozpoutat peklo na zemi.

Jak se zdá, druhá série se bude v lecčem odchylovat od komiksové předlohy Joea Hilla a Gabriela Rodrígueze, přičemž si půjde svou vlastní cestou. Tvůrci každopádně fanouškům přislíbili, že se ve druhé řadě dočkají podstatně více speciálních efektů, v té první se totiž děj spíše více zaměřoval na každodenní život jednotlivých sourozenců. I tak ale první série zaznamenala jak u diváků, tak i u kritiků dostatečně velký úspěch, díky kterému byly seriálu přislíbeny ještě dvě další řady. Tak uvidíme, s čím přesně se tvůrci vytasí letos. 

Seriál měl původně vyjít na světlo světa už před několika lety, ale vždy mu v tom nějaká lapálie zabránila. Nakonec si ale seriál vzali pod ochranou ruku výkonní producenti Carlton Cuse a Meredith Averill, kteří se stali i jeho showrunnery. V hlavních rolích sourozenců se opět objeví Connor Jessup, Emilia Jones a Jackson Robert Scott. Stejně jako předchozí řada bude mít i ta druhá 10 epizod, přičemž se jí dočkáme již 22. 10. 2021 na Netflixu.