Ve Velké Británii momentálně probíhá natáčení druhé řady fantasy seriálu Pán prstenů: Prsteny moci od Amazonu, jehož první sezóna premiérovala na začátku letošního podzimu. A i přestože přijetí od diváků bylo poměrně dost rozporuplné, seriál si se sledovaností vedl natolik dobře, že další řadu měl v podstatě zajištěnou. Informace o ději samozřejmě nemáme, ale showrunneři Patrick McKay a John D. Payne slibují, že nám nadělí sezónu, která bude „ve všech směrech větší a lepší.

Producentka Lindsey Weber taktéž nedávno prohlásila, že když je nyní Sauronova totožnost konečně odhalena, seriál se na jeho postavu může lépe soustředit. V rámci toho tak údajně můžeme očekávat, že seriál bude drsnější, napínavější a možná i trochu děsivější. Server Deadline také nedávno udělal rozhovor s Vernonem Sandersem, jedním z vrchních představitelů společnosti Amazon, který o druhé řadě odhalil další informace. 

Sandres prohlásil, že jelikož byla první řada v podstatě takovou expozicí, která měla diváka seznámit s jednotlivými postavami a lokacemi, druhá řada už bude mít mnohem rychlejší tempo. Fanoušci se ale hlavně mohou těšit na mnohem větší bitvy, stejně tak i určité ikonické sekvence z původních předloh od J. R. R. Tolkiena.

Otázkou ovšem je, co přesně má Sanders na mysli. Pokud z knih jako Silmarillion a Nedokončené příběhy znáte události Druhého věku Středozemě, tak asi také uznáte, že Prsteny moci v podstatě stmelily celý tento věk do jednoho období. Nebo aspoň to tak zatím vypadá. Pokud je to pravda, tak je možné, že bychom se v příští řadě mohli dočkat začátku konfliktu jménem Válka elfů se Sauronem. V té se Temný pán rozhodne uchvátit Prsteny moci násilím, v rámci čehož elfské síly poměrně dost seřeže. A i když je nakonec odražen, zanechá po sobě zpustošený Eregion, což bude pro elfy tvrdou ranou.

Showrunneři údajně chtějí, aby seriál měl pět řad. A pokud by měla ta poslední končit Bitvou na Dagorladu, začátek výše zmíněné války by pro druhou řadu byl vcelku logickým krokem. 

Necháme se každopádně překvapit, co pro nás tvůrci vymyslí. Je také nutné dodat, že Patrick McKay a John D. Payne údajně naslouchali fanouškovské kritice první řady, v rámci čehož slíbili, že druhá sezóna tak bude o něco lepší. Ta do svých řad přivítá herce jako Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson a Sam Hazeldine, který v roli padoucha Adara nahradí Josepha Mawlea.

Vzhledem k náročnosti produkce je ale možné, že druhá řada k nám dorazí až někdy v druhé polovině roku 2024.