Přemýšlíte občas nad tím, jak se doma zbavit myšlenek na práci, užít si naplno večer s přáteli a druhý den nastoupit vyrovnaní a odpočatí na novou směnu? Právě těmito otázkami se zabývá i Dan Erickson, který díky režijním taktovkám Bena Stillera a Aoife McArdlea koncem února vyšle do světa svůj dramatický příběh, jenž se otiskl do nadcházejícího seriálu Severance. Streamovací platforma AppleTV+ na svých stránkách nedávno představila oficiální teaser antiutopistické reality, ve které se podařilo postavit pevnou hranici mezi osobním a pracovním životem uvnitř obřího korporátu. V hlavní roli se objeví Adam Scott.

Příběh se točí okolo americké společnosti Lumen Industies, která už dlouhá léta posouvá hranice v oblasti vědy a výzkumu. Její nejnovější projekt se soustředí na nalezení rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem tak, aby do sebe vzájemně nezasahovaly. Mark Scout (Scott) se svým týmem ve jménu pokroku podstoupí záhadnou proceduru, která s chirurgickou přesností rozděluje lidskou paměť na dvě samostatné poloviny, z nichž jedna pokrývá pracovní dobu a druhá volný čas. Členové korporátu jsou tak nyní venku schopni myšlenkově odbourat firemní záležitosti a užívat si kouzlo okamžiku, přičemž na pracovišti je naopak potlačena jejich autonomie a veškeré osobní vzpomínky.

Odvážný experiment se však postupně hroutí. Mark zjišťuje, že něco není v pořádku a záhy se ocitá v centru mysteriózního kruhu událostí, který ho společně s kolegy donutí čelit skutečné povaze jejich práce i sebe samotných. Ve stínu hlavního protagonisty se objeví známé tváře, mezi něž patří například oscarový Christopher Walken, Patricia Arquette, John Turturro, Britt Lower nebo Zach Cherry.

Desetidílná série Severance balancující na pomezí pracovního thrilleru a sociálního dramatu se objeví na kartě Apple TV+ přesně v pátek 18. února 2022. Diváci se však dočkají pouze debutu prvních dvou epizod, poté streamovací platforma přistoupí k modelu, který každý týden zpřístupní jeden nový díl. Jste připraveni vytvořit si v hlavě blokádu, která dokáže dramaticky zvýšit vaši produktivitu na pracovišti?