Netflix zveřejnil oficiální teaser očekávaného celovečerního snímku Síla psa (v originále The Power of the Dog) od britské držitelky Oscara, režisérky Jane Campion. V hlavní roli drsného muže, který může kastrovat býčí tele dvěma rychlými řezy nožem, se ocitá Benedict Cumberbatch. Slavnostní premiéra snímku se uskuteční v rámci filmového festivalu v Benátkách, poté bude tento dramatický western putovat do kin a svou pouť zakončí v nabídce Netflixu, kam dorazí začátkem prosince.

Silný, bledooký a brutálně okouzlující – takový je Phil Burbank (Cumberbatch), pohledný muž, jehož veškerou romantiku a křehkost vězní minulost, stejně tak jako země, ve které je nucen trávit své dny. Píše se rok 1925. Bratři Burbankovi jsou bohatí farmáři v Montaně. V restauraci Red Mill se po cestě na trh setkají s Rose (Kirsten Dunst), ovdovělou majitelkou statku a jejím nesmělým synem Peterem (Kodi Smit-McPhee). Phil se chová tak krutě, že je oba dohání k slzám, libuje si v jejich bolesti a vybízí své kumpány k nevybíravému posměchu a hrubosti.

„Je to jen člověk. Obyčejný člověk,“ zaznívá v upoutávce. Zatímco Phil balancuje mezi zuřivostí a vypočítavostí, jeho nátlak na Rose nabývá děsivých rozměrů. V okamžiku, kdy šikana vůči jejímu synovi začíná být neúnosná, stane se něco, co nikdo nečekal. Zdá se, že Phil si vzal chlapce pod svá křídla. Ba dokonce se podle všeho zamiloval do jeho matky. Je toto nejnovější gesto projevem slabosti, která odhaluje skutečný obraz Philovy osobnosti, ​​nebo zápletkou, která se stáčí do nepředstavitelné životní hrozby? A jak do toho všeho zapadá jeho bratr George (Jesse Plemons)? 

Na tyto otázky odpoví westernově laděné drama Síla psa již 2. září 2021, kdy předstoupí před odbornou porotu na benátském filmovém festivalu. Globální publikum se ho dočká 17. listopadu 2021, kdy započne jeho limitovaná projekce v kinech. Diváci Netflixu si pak budou moci vychutnat snímek z pohodlí domova přesně 1. prosince 2021, kdy přistane na kartě této oblíbené streamovací platformy. Vedle hlavních protagonistů se ve filmu objeví také Thomasin McKenzie, Keith Carradine nebo Frances Conroy.