V roce 1994 proběhl ve Rwandě jeden z nejhrůznějších a nejodpornějších pogromů od konce druhé světové války. Radikální Hutuové během pouhých tří měsíců zmasakrovali téměř jeden milion Tutsiů a umírněných Hutů. V rámci této strašlivé události se tak svět dozvěděl o nejrůznějších příbězích lidí, kteří byli přímo v centru celého toho pekla. Nadcházející snímek Trees of Peace vypráví jeden z nich. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na čtyři ženy jménem Mutesi, Peyton, Jeanette a Annick, které se stanou terčem vraždících Hutů.

V rámci toho se všechny čtyři ženy musí ukrýt do malé skryté místnosti pod podlahou kuchyně, kde budou před probíhající genocidou v bezpečí. Tedy za předpokladu, že jejich úkryt nebude odhalen. Přičemž jak je z traileru vidno, něco takového bude hrdinkách zaručeně hrozit. I přestože našly ženy ve skryté místnosti bezpečí, pohodlný život je ani náhodou nečeká. V onom malém prostoru totiž budou muset strávit asi dva celé měsíce. A i když jsou všechny čtyři ženy různého původu a přesvědčení, vytvoří se mezi nimi silné a nezlomné pouto, díky kterému neztrácejí naději. Snímek je inspirován skutečnými událostmi, tudíž pokud vás zaujal oceňovaný snímek Hotel Rwanda z roku 2004, Trees of Peace si rozhodně nechte ujít.

O scénář a režii se postarala Alanna Brown. V hlavních rolích se představí Eliane Umuhire, Charmaine Bingwa, Ella Cannon, Bola KoleoshoTongayi Chirisa.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 6. 2022