Pokud vás zajímají unikátní dramata, která určitým způsobem souvisí s druhou světovou válkou, určitě byste měli dát šanci snímku Onoda, celým jménem Onoda: 10,000 Nights in the Jungle, který vznikl pod dohledem francouzské, belgické, německé a italské produkce. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Celé drama je založené na skutečném příběhu Hiroo Onody, legendárního japonského vojáka, který strávil téměř 30 let ve filipínské džungli a odmítl se vzdát, protože byl přesvědčen, že druhá světová válka neskončila. Respektive tomu odmítá uvěřit. Nevěří ani svému bratrovi, jenž ho prosí, aby už konečně přestal, ani článkům z časopisů, které objevil v džungli a které mu měly vysvětlit, že svět se od roku 1944 změnil. 

I přestože se Japonsko vzdalo, Onoda ve své vlastní válce pokračuje dál. A to po deset tisíc dní. Stále se tak snaží splnit úkol, který mu byl zadán na filipínském ostrově Lubang. Tedy vést partyzánskou válku proti americkým jednotkám. Vzhledem k povaze své mise dostal Onoda a jeho oddíl rozkaz zůstat skryti v džungli a přežít za každou cenu bez jakéhokoli kontaktu se svou zemí.

Onodův oddíl dorazil na ostrov v roce 1944 a zůstal tam dlouho po skončení války. Onoda zpočátku není jediným vojákem zapomenutým armádou, který zůstal na svém stanovišti, ale jak běžel čas, nakonec z celého oddílu zůstal pouze on. Byl Onoda jenom bláhovým fanatikem? Nebo snad vzorem vlastenectví? Toto působivé epické drama tak odhaluje složitost muže, který se pro svět stal moderní legendou.

O scénář a režii se postaral Arthur Harari, který se snímkem slavil úspěch na filmovém festivale v Cannes. Se scénářem mu také pomáhal filmař Vincent Poymiro.

Dále se ve snímku představí herci jako Júja Endó, Tecuja Čiba, Kai Inowaki, Šinsuke Kató, Júja Macu'ura, Ogata Issei a Kandži Cuda.

Snímek premiéroval na různých filmových festivalech už minulý rok.