Dočkali jsme se prvního traileru na novinku od Netflixu jménem Noc ohňů (Noche de Fuego), která bude vycházet ze stejnojmenné předlohy od spisovatelky Jennifer Clement. Děj se zaměří na tři dívky, jejichž život se nachází v konstantním nebezpečí ze strany nemilosrdných drogových kartelů v Mexiku. Nejsou však samy, hrozba smrti se samozřejmě týká i jejich blízkých, u kterých vyrůstají. Každý den totiž dívky a jejich rodiny žijí ve strachu z toho, že si pro ně jednou přijedou členové zločineckého syndikátu. A to z jednoho prostého důvodu – obchodování s lidmi. 

I přes tento závoj strachu si však dívky dokážou najít chvilku oddechu během svého hraní, které je plné fantasie a čarovných světů. To se však změní ve chvíli, kdy si pro jednu z dívek členové kartelu skutečně přijedou. Osud všech tří dívek tak uvidíme ve dvou časových rovinách. Zprvu v době, kdy byly ještě dětmi, které zatím nepoznaly hrůzy zločineckého podsvětí, a následně v době, kdy byly teenagerky. Žádnou veselou podívanou však od filmu nečekejte, se vší pravděpodobností nás čeká smutné a realistické drama, kolem kterého už trochu krouží příslib tragického konce. Ale necháme se překvapit. 

Film byl již představen na řadě filmových festivalů, ze kterých si odnášel jednu cenu za druhou, včetně i cen v kategoriích jako Nejlepší film roku a Nejlepší režie roku. Noc ohňů se tak se vší pravděpodobností stane žhavým kandidátem na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. O scénář a režii se postarala mexická filmařka Tatiana Huezo. Na Netflixu se dramatu dočkáme od 17. 11. 2021.