V roce 2017 jsme se dočkali velice milého rodinného dramatu jménem (Ne)obyčejný kluk (Wonder), který vyprávěl o chlapci jménem August, jenž se narodil s vadou obličeje. Poměrně překvapující ale může být fakt, že na snímek vzniká spin-off, který tentokrát ponese název Bílé ptáče: Zázračný příběh. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se ale tentokrát nezaměří na výše zmíněného chlapce, nýbrž na jeho spolužáka jménem Juan (Bryce Gheisar), který byl za své nehezké chování k Augustovi ze školy vyhozen. Juan si tak neprochází nejlepším obdobím, přičemž se snaží v životě najít místo, kam by konečně zapadl. A přesně s tím by mu mohla pomoct jeho babička (Helen Mirren), která mu začne vyprávět o svém životě v době, kdy žila ve Francii v období druhé světové války. 

Jelikož byla jeho babička židovského původu a žila ve Francii, která už byla v rukou nacistického Německa, rozhodně ji žádné radostné chvíle nečekaly. Naštěstí se jí ale dostane pomoci od jistého chlapce a jeho rodiny, která ji před nacisty ukryje u sebe doma. Mezi oběma mladými lidmi to tak následně začne jiskřit, ovšem jak je z traileru patrné, nacisté mladé dívce nakonec skutečně přijdou na stopu. Díky jejímu vyprávění se tak Juan dozvídá o tom, jak moc občas musí být člověk odvážný na to, aby se zachoval správně a obětavě. Snímek se natáčel v České republice, přesněji v Praze, Kutné hoře a Liberci. 

O režii se postaral slavný filmař Marc Forster, který je zodpovědný za filmy jako Hledání Země Nezemě, Horší už to nebude, bondovku Quantum of Solace a Světová válka Z. Scénář zpracoval Mark Bomback, jeden z tvůrců filmů Úsvit planety opic a Válka o planetu opic. Dále se ve snímku objeví herci jako Gillian Anderson, Orlando Schwerdt, Philip Lenkowsky, Jo Stone-Fewings, Ariella Glaser a Karolína Lea Nováková.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 11. 2022.