Tracy Hickman, který je společně s Margaret Weis autorem úspěšných sérií Dragonlance, před nedávnem oznámil na svých osobních stránkách novou trilogii novel, které se budou odehrávat na Krynnu a jejich středobodem budou opět původní postavy.

Nová trilogie bude vydána v Del Rey Books - fantasy a sci-fi oddělením pro Penguin Random House, a to v partnerství s držiteli licence Wizards of the Coast. Ti byli až do minulého měsíce v soudním sporu s Hickmanem a Weis, kteří podali žalobu na WotC v říjnu minulého roku kvůli údajnému porušení smlouvy na vydání nových knih Dragonlance.

Autoři uvedli, že WotC bez zjevného důvodu odstoupili od smlouvy a tím zastavili editování dvou knih a odmítli projít další materiály. Od toho však Hickman a Weis ustoupili v prosinci, kdy formálně ukončili legální neshodu bez udání informace o rozhodnutí nebo škodách. Budoucnost Dragonlance tak zůstala otázkou, než 26. ledna Hickman vydal oficiální prohlášení, ve kterém říká, že se všechny strany dohodly na nejlepší cestě k pokračování série.

U nové trilogie bylo ohlášeno, že se bude jednat o pokračování klasického Dragonlance ve světě Krynn i s původními postavami a dokonce by měly uvést: "nového, silného protagonistu". Oba autoři jsou dle svých slov nadšení, že se mohou vrátit zpět ke světu, který milují a vzpomínají, jak je právě psaní Dragonlance dalo dohromady.

Dragonlance série začala v roce 1984 s knihou Draci Podzimního Soumraku, která uvedla svět Krynn a sestavu postav inspirovaných D&D archetypy své doby. Byť tato sestava pokračovala napříč dalšími trilogiemi, inspirovala také k napsání více než 190 dalších Dragonlance novel od různých autorů.

Autoři ani Del Rey Books ještě nestanovili datum vydání, ale první knihu můžeme s jistotou očekávat během tohoto roku.