Charlie Chaplin patří mezi nejvýznamnější a nejslavnější filmaře všech dob. Dokazuje to už jenom ten fakt, že jeho ikonické filmy jsou mezi lidmi populární i v dnešní době. Zub času totiž s kvalitou většiny jeho snímků nic neudělal, filmy jako Diktátor, Zlaté opojení a Kid, což je Chaplinovo dílo, které letos oslavilo stoleté výročí, jsou i dodnes stejně zábavné a dojemné. A pokud jste i vy fanoušci jeho filmografie, tak pro vás máme skvělou zprávu. Studio Showtime totiž nedávno zveřejnilo trailer na nový dokumentární film, který ponese název The Real Charlie Chaplin. A jak už může název napovídat, bude detailně pojednávat o Chaplinově životě a kariéře.

Těšit se tak můžeme na nahlédnutí do dosud neviděných Chaplinových archívů, nahrávek, plus i filmového materiálu ze zákulisí z natáčení jeho filmů. Dokument tak divákovi slibuje podmanivou cestu napříč celým Chaplinovým životem, tudíž od slumů viktoriánského Londýna, až po světla Hollywoodu. Celý dokument tak klade jednu zásadní otázku: ,,Kým byl opravdový Charlie Chaplin?“ Nezůstaneme ovšem pouze u jeho filmařského života, dokument by nám měl také nastínit podobu Chaplinova života osobního, který měl své temnější stránky. Chaplin měl totiž velice odtažitý vztah ke svým mnohým milovaným. Podle tvůrců tak bude celý dokument fascinujícím náhledem do tajemného života filmařské legendy. 

O celý film se postarali dokumentaristé Peter Middleton a James Spinney. Ti se v roce 2016 proslavili díky svému dokumentu Poznámky o slepotě, jehož hlavní postavou byl spisovatel a teolog John Hull, který kvůli své dlouhotrvající nemoci ztratí zrak. Celým dokumentem o Chaplinovi bude doprovázet britská herečka Pearl Mackie, kterou si někteří diváci mohou pamatovat ze seriálu Pán času. Premiéry se dočkáme 11. 12. 2021.