Mnohým fanouškům mohly vypadnout oči z důlků, když se v traileru na třetího MCU Spider-Mana dočkali nejen hrozivého smíchu Green Goblina, ale i herce Alfreda Moliny, ze kterého se opět stal padouch Doktor Octopus. Oba zmínění záporáci však pocházejí z trilogie Sama Raimiho, ve které Spideyho ztvárnil Tobey Maguire. Ovšem jelikož se v nadcházejícím třetím díle MCU série s názvem Spider-Man: Bez domova dočkáme i dalšího Doktora, tentokrát Strange, tak se můžeme těšit na překrývání různých dimenzí reality, díky čemuž by se mohly světy obou Spider-Manů jaksi spojit. A nedávný trailer se nám pochlubil právě se zmíněným chobotnicovým padouchem. Jaký na to ale má názor Sam Raimi, který hrozivého Doktora přivedl na filmový svět?

Sam Raimi v rozhovoru pro SYFY Wire uvedl, že se na staro-novou verzi Doktora rozhodně těší. Ocenil mimo jiné i ten fakt, že nadcházející film zanechal jeho charakteristický kostým, ve kterém podle něho vypadá skvěle. Zároveň ale zmínil postřeh, že film se očividně už nebude primárně spoléhat na praktické efekty, což bylo něco, čím byl specifický nejen Spider-Man 2, ale i další Raimiho snímky. Zejména se to týká jeho filmové série Evil Dead, jejíž využívání hrůzostrašných praktických efektů dělá ze série opravdovou hororovou klasiku. Sam Raimi se však CGI efektů dost pravděpodobně také nevyhne, protože právě on bude režisérem dalšího dílu Doktora Strange, který ponese název Doctor Strange in the Multiverse of Madness. 

Nebude to však poprvé, co se v MCU Spider-Manovi objeví herec ze staré pavoučí trilogie. V předešlém díle Daleko od domova se na konci filmu objevil J.K. Simmons, který v trilogii ztvárnil postavu chamtivého, nabručeného, ale zároveň i nesmírně vtipného J. Jonaha Jamesona. Zda se ale ještě dočkáme Willema Dafoea jako Green Goblina a Tobeyho Maguirea jako Spideyho z jiné reality, se budeme muset nechat překvapit. Premiéry se dočkáme 17. 12. 2021.