H. P. Lovecraft se dodnes řadí mezi jednoho z největších spisovatelů hororového žánru, jenž stvořil velice uvěřitelný a rozsáhlý mythos. Mnozí například dodnes věří v existenci bájného Necronomiconu či tajemného Cthulhu, jehož děsivá legenda se táhne napříč Lovecraftovým dílem.

Nyní se díky Kickstarter projektu Blue Fox Comics dočká komiksového zpracování jedna z nejznámějších povídek tohoto autora - V horách šílenství (At the Mountains of Madness). Ta vypráví o dvou expedicích na Antarktidu. První objevila ruiny dávno zapomenutého města, a s nimi, jak už je to u Lovecrafta ostatně zvykem, i podivnou civilizaci plnou zvláštních obyvatel. Pak se však ztratila, a tak se ji vydala o dva roky později hledat druhá skupina badatelů. Do hry tak opět vstupují chapadlovité potvory, psychologie, šílenství a mnoho dalšího.

Tato komiksová adaptace o osmdesáti stranách vypadá velice slibně, jelikož se k dané látce snaží přistupovat detailně a s citem. Samotná kresba pak vyniká pestrou barevnou paletou, uvolněnými liniemi a silnou atmosférou, která vždy navozuje to správné napětí.

Mimo to se komiksovým nadšencům nabízí šance pořídit si verzi komiksu s pevnou vazbou. Za tu už si ale připlatí. Konkrétně se bavíme o částce dvaceti liber. Za příjemnějších patnáct liber dostanete fyzickou a digitální verzi komiksu, které doplňují nálepky a záložka. Pokud by vás zajímala pouze digitální verze – ta stojí pouze sedm liber, což se za tak obsahově bohatý komiks skutečně vyplatí.

Těm movitějším poté projekt nabízí možnost větších edic, které začínají na 31 librách, 53 librách a 61 librách. Dodatečně si poté můžete pořídit zajímavě vypadající figurku Cthulhu za patnáct liber, a nádhernou Concertina Book Volání Cthulhu za 20 liber. Ta opět vyniká skvělou kresbou a designem.

Díky přesáhnutí stanoveného cíle se backerům odemklo mnoho dalších bonusů. Například záložky, podtácky, obrazové výtisky a tapety na mobil. Dostatečným příspěvkem tak rozhodně neprohloupíte.

Pokud byste tak uvažovali nad podporou tohoto projektu, můžete si zde přečíst ukázku z komiksu. Případně si můžete prohlédnout Kicstarter projektu.