Poslední Craigova bondovka, která nese název Není čas zemřít, momentálně válcuje kina. Už nyní ale mezi mnohými fanoušky vyvstává otázka, zda by se v budoucnu mohli dočkat samostatných spin-off titulů, které by se zaměřily na odlišné postavy. Spousta lidí vychází z toho, že jelikož se jedná o finální díl, ve kterém uvidíme Daniela Craiga, na příští bondovku s jiným představitelem si tak budeme muset počkat hodně dlouho. A aby v tomto meziobdobí série zcela nepohasla, mohly by zatím vzniknout filmy o jiných charakterech ze série. 

Toto přání se především týká postav Nomi (Lashana Lynch), která ztvárnila schopnou MI6 agentku, a Palomy (Ana de Armas), která si zas zahrála agentku CIA. Spousta lidí bylo z jejích působení ve filmu nadšených, tudíž mnozí z nich vyjádřili touhu je vidět i v budoucnu. S onou otázkou byla konfrontována i producentka Barbara Broccoli, jejíž rodina na výrobu filmových Bondů dohlíží už od jejího počátku. Tak však na to dala zcela jasnou odpověď:

,,V minulosti jsme žádný spin-off neudělali, ani si nemyslím, že pro to budeme mít v budoucnu nějaké plány.“

A osobně si myslím, že je to i dobře. Na jednu stranu by bylo zajímavé obě postavy zkoumat do většího detailu, ale na druhou stranu by bylo opravdu hodně divné, kdyby vznikl film ze světa agenta 007, ve kterém by žádný Bond nebyl. Bondovská série není Marvel. A má určité meze, které by se zkrátka neměly překračovat. 

To ovšem neznamená, že bychom zmíněné postavy už neměli nikdy vidět. I přestože příští bondovka bude reboot, někteří herci by se mohli vrátit, aby si své role zopakovali. Však to byl také například případ Judi Dench, která si zahrála šéfku M jak Craigově éře, tak i v té, v níž Bonda ztvárnil Pierce Brosnan. Už jste viděli Není čas zemřít