Poslední dva roky je svět filmu těžce sužován pandemií koronaviru. Není proto divu, že ze streamovacích platforem se stal opravdu obrovitánský business. Rozhodně si toho byl vědom i Netflix, který se rozhodl, že nám minulý podzim nadělí ten nejdražší film, co pod jeho taktovkou kdy vznikl. Tím byla akční komedie Red Notice, ve které se v hlavních rolích představily populární hollywoodské celebrity jako Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds. Film Netflix stál až 200 milionů dolarů, což je většinou standartní rozpočet pro superhrdinské filmy, kde se to speciálními efekty jen hemží. Risk s sebou ale přinesl vytoužené ovoce. Red Notice se krátce po vydání stal nejsledovanějším filmem v historii Netflixu, čímž z trůnu sesadil sci-fi horor Bird Box z roku 2018. Jaká je tedy budoucnost filmu? 

I přestože film během prvního měsíce zaznamenal až 360 milionů zhlédnutých hodin, kritici snímek vyloženě bombardovali negativními reakcemi. U diváků je hodnocení poměrně rozporuplné, někteří film považují za skvělou a povedenou zábavu, která si nehraje na nic jiného, a další ho považují za podprůměrnou podívanou, co neumí pořádně pobavit. Úspěch filmu je ale nezpochybnitelný, tudíž se nabízí otázka, zda se film dočká pokračování. K tomu se vyjádřil producent Hiram Garcia, který v rozhovoru pro Collider sdělil následující:

,,Myslím, že je to nakonec na fanoušcích. Pokud budou chtít pokračování, jsme připraveni se do něho pustit. Nikdy se ale ve skutečnosti nemluvilo o žádné potitulkové scéně, protože jsme vždy věděli, jak chceme, aby byl film zakončen. Věděli jsme, že chceme udělat něco velkého, ale nemysleli jsme si, že by byla opravdu potřeba jakákoliv potitulková scéna. Myslím, že máme v hlavě nápady ohledně toho, kam bychom chtěli příběh nasměrovat. A pokud fanoušci budou na film reagovat podle našich představ, pak je na nás, abychom byli připraveni jim vyhovět. Na palubě máme opravdu dobré nápady.“

Zda se druhého dílu v budoucnu dočkáme, je zatím ve hvězdách. Red Notice vyšel teprve před několika měsíci, tudíž se zdá, že Netflix ještě trpělivě čeká na to, zda budou fanoušci druhý díl opravdu požadovat. Ocenili byste druhý díl? A pokud jste ten první ještě neviděli, určitě se nezapomeňte podívat na naší recenzi, kterou si můžete pustit níže.