Některé filmové série si prostě neumí dát pohov. To platí i pro legendární Saw, jehož desátý díl se momentálně natáčí. Už nějakou dobu také víme, že se do něho vrátí největší hvězda celé morbidní série, kterou je samozřejmě Tobin Bell. Ten by tak měl opět ztvárnit vychytralého Johna Kramera alias vrahouna Jigsaw. Podle nedávných zpráv se ale ukázalo, že by se v desátém díle mohla objevit ještě jedna známá tvář, kterou si fanoušci série mohou pamatovat především z prvních dílů.

A tou by se mohla stát herečka Shawnee Smith, která ztvárnila postavu Amandy Young, bývalé závislačky na heroinu, které Kramer doslova změnil život. Ta se objevila už v prvním díle, kde zápolila s ikonickou „čelistní pastí“ na hlavě. Následně se vrátila také do druhého a třetího dílu, kde už byla její role pro celkový příběh mnohem podstatnější. Ovšem jak víme, Amanda ve třetím díle zemřela, tudíž se patrně dočkáme pouze nějaké pasáže z minulosti. Tedy pouze za předpokladu, že jsou ony zvěsti o jejím návratu pravdivé. 

Shawnee Smith, která se před působením v Saw objevila také ve filmech jako Sliz, Opustit Las Vegas a Armageddon, byla platonickou láskou Jamese Wana, mistra hororu a tvůrce celé značky, jenž první díl natočil v roce 2004. Přesně proto jí následně roli Amandy nabídl, posléze byl úplně bez sebe, když ji skutečně přijala.

Amanda patřila z celé série mezi ty zajímavější postavy, tudíž její návrat by mohl přispět ke kvalitě. Ale raději ještě nepředbíhejme, protože poslední díly rozhodně žádnou slávou nebyly. Saw každopádně v nejbližší době neskončí, režisér Darren Lynn Bousman, jenž natočil díly Saw 2, Saw 3, Saw 4 a Spirála strachu: Saw pokračuje, už minulý rok odhalil, že celá značka by mohla mít svůj vlastní rozšiřující se univerz, který má třeba MCU. Nevyloučil ani možnost výroby televizního seriálu. 

O režii Saw 10 se stará Kevin Greutert, dlouholetý veterán celé série, který působil jako střihač pro prvních pět dílů. Následně se ale také ujal režie pro šestý díl z roku 2009 a pro výše zmíněný sedmý díl.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 10. 2023.