Pozor! Následující článek obsahuje spoilery z předešlých dílů série Rychle a zběsile.

Pro izraelskou herečku Gal Gadot je filmová značka Rychle a zběsile jedním určitým faktem velice podstatná. Čtvrtý díl z roku 2009, tedy Rychlí a zběsilí, byl totiž hereččiným debutem. Celá slavná série tak v podstatě nakopla její hollywoodskou kariéru. V rámci toho se tak například objevila nejenom v pátém, ale i šestém díle z roku 2013. A nyní se zdá, že herečka se vrátí i pro chystaný desátý díl, který ponese název Fast X.

Informoval o tom server The Direct, přičemž pokud je ona zpráva pravdivá, představitelka Wonder Woman by se tak připojila ke svému kolegovi z DC, kterým je zas Jason Momoa, nynější tvář Aquamana. Ten by měl ve snímku ztvárnit hlavní zápornou roli. Gadot by si tím pádem opět zahrála postavu bývalé agentky Gisele Yashar.

Znalce série to však může zanechat krapet zmatené, protože Gisele ve výše zmíněném šestém díle zemřela. Nebylo by to však poprvé, co tato franšíza přivedla zpět k životu údajně mrtvou postavu. Stejně tak se zprvu zdálo, že je mrtvý i Han Lue (Sung Kang), ale ten se následně živ a zdráv objevil v devátém díle, který vyšel před rokem. Hanovi ale pomohl s předstíráním smrti Mr. Nobody v podání Kurta Russella, který na oplátku chtěl, aby pro něj začal pracovat. Jak by se ale dal vysvětlit návrat Gisele? To se holt necháme překvapit. Stále je zde také možnost, že se dočkáme jen určitých flashbacků.

Fast X bude také patrně jedním z nejdražších filmů všech dob. Před měsícem vyšlo najevo, že jeho rozpočet činí až 340 milionů dolarů, což z něho tutově dělá nejdražší film série. Však se také má (údajně) jednat o první část finále celé značky, tudíž je jasné, že musí být jaksepatří velkolepé. V následných tržbách pak uvidíme, zda se to filmu vůbec vyplatilo. 

V obou nadcházejících částech by se taktéž měli objevit herečtí veteráni série jako Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster a již zmíněný Sung Kang. Dočkat bychom se měli i velikánů jako Helen Mirren, Jason Statham a Charlize Theron.

O režii obou dvou částí se měl původně postarat Justin Lin, ale jelikož se letos na jaře rozhádal s producenty, nakonec z celého projektu odstoupil. Náhradou bude francouzský režisér Louis Leterrier, který je například zodpovědný za filmy jako Kurýr a Neuvěřitelný Hulk.

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 5. 2023.