Studio 20th Century Fox nám přineslo trailer k nově chystanému filmu Volání divočiny. Jedná se o příběh inspirovaný novelou The Call of The Wild (1903) od autora Jacka Londona. V knížce se příběh točí okolo bernardýna jménem Buck, který žije normální život na ranči v Kalifornii. Jednoho dne je ale ukraden, převezen na Aljašku a prodán do psího spřežení. Žádná srdceryvná cesta domů ho ale nečeká. Jestli chce Buck přežít, musí se přizpůsobit. V domestikovaném bernardýnovi se začnou probouzet jeho prastaré pudy a bojuje o své místo ve smečce. Víc prozrazovat nebudu.

Trailer ale působí spíš dojmem, že Buckovi se podaří svým věznitelům utéct a ujme se ho osamělí dobrodruh John (Harrison Ford), který zde hledá zlato. Společně se vydají na pouť do aljašské divočiny, ze které se buď vrátí jako boháči anebo vůbec. Postupem času vzniká mezi Johnem a Buckem silné pouto přátelství.

Nevím, jestli v Hollywoodu vymřeli všichni psi nebo je prostě pro produkci jednodušší dodělat psa přes CGI, mně ale Buck připadá trochu no… divnej. Asi to bude tou jeho mimikou, kterou dost připomíná člověka.