POZOR! Následující článek obsahuje spoilery ke druhému dílu Deadpoola!

Chystaný Deadpool 3, jehož největším lákadlem je zcela bezpochyby přítomnost Wolverina v opětovném podání Hugha Jackmana, už nabral na palubu několik známých herců z předchozích dílů.

Nyní se k nim přidává i Rob Delaney, který si opět zahraje Petera, člena Deadpoolova týmu X-Force z druhého dílu (2018). Čím přesně byl Peter speciální? Inu, tím, že speciální nebyl. I přestože se jednalo o jednoho ze členů X-Force, byl pouhopouhým kníráčem bez jakýchkoliv superschopností. Sice ve dvojce bídně zhynul rukama… ehm, tedy přesněji kyselinovými zvratky Zeitgeista (Bill Skarsgård), ale na konci filmu, kdy Deadpool cestuje do minulosti, je zase zachráněn. Jak velká bude jeho role ve třetím díle, je zatím ve hvězdách, ale patrně bude opět vystupovat především jako komická postava. Nabízí se proto otázka, zda se nevrátí také zbytek X-Force, ale to se holt necháme překvapit. 

Nebude to jediná známá tvář, které se ve trojce dočkáme. Už od minulého měsíce víme, že se vrátí také Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus a Leslie Uggams jako Slepá Al. Stále je však otázkou, zda se vrátí i Brianna Hildebrand do role Colossovy parťačky Negasonic Teenage Warhead.

Mnozí fanoušci se ale beztak pravděpodobně nejvíce těší na to, až uvidí Deadpoola změřit síly s regenerujícím se Wolverinem, což už je v podstatě zaručené! A my už se toho nemůžeme dočkat.

Natáčení Deadpoola 3 by mělo odstartovat někdy na konci měsíce, přičemž trvat by mělo až do října/októbra. Hlavní část produkce by měla začít i přes momentální stávku scenáristů, ale Ryan Reynolds, který si milovaného titulního antihrdinu opět zahraje, bude mít zakázáno upravovat scénář a improvizovat. Což zní trochu děsivě, protože Reynoldsův humor dodával předešlým dílům šťávu, ale i tak budeme doufat, že třetí film nebude dělat svým předchůdcům ostudu.

Dále se ve třetím Deadpoolovi objeví Emma Corrin, který by si měla zahrát hlavní záporačku, a také Matthew Macfadyen, jehož role zatím zůstává tajemstvím, malá ale podle všeho nebude.

O režii filmu se postará Shawn Levy, který s Reynoldsem natočil také snímky Free Guy (2021) a Projekt Adam z minulého roku. Je taktéž zodpovědný za filmovou sérii Noc v muzeu a akční drama Ocelová pěst (2011) s Hughem Jackmanem.

Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 11. 2024.