Velkolepý MCU snímek Avengers: Infinity War představil zcela novou postavu, se kterou se setká Hemsworthův Thor. Tou je král trpaslíků jménem Eitri, který patří mezi nejlepší a nejstarší kováře v celém MCU univerzu. Je tak například zodpovědný za ukutí nejenom Rukavice nekonečna, kterou používal Šílený titán Thanos, ale i Thorova ikonického kladiva jménem Mjölnir. Když však Eitri zmíněnou rukavici pro Thanose vytvořil, mocný titán následně zmasakroval trpaslíkovi následovníky, přičemž se také postaral o to, aby Eitri svýma rukama už nic nevytvořil. Následně se však dočkal pomoci od Thora, Rocketa a Groota, přičemž pak ukul zcela novou zbraň – sekyru jménem Stormbreaker. A s její pomocí byl Thor opravdu téměř schopný Šíleného titána zastavit… ale bohužel mu nešel po hlavě. 

Naposledy jsme však trpasličího kováře viděli právě v jeho domově na Nidavelliru, od té doby se ve světě MCU neukázal. Nicméně se zdá, že bychom se ho mohli dočkat v nadcházejícím snímku Thor: Love and Thunder, který k nám dorazí už letos v létě. Eitriho představitel Peter Dinklage, který proslul pro svou roli Tyriona Lannistera v seriálu Hra o trůny, v nedávném rozhovoru pro The Empire Film Podcast naznačil, že vy se ve výše zmíněném snímku mohl skutečně objevit. Když byl dotázán na budoucnost jeho postavy v MCU, herec odpověděl následovně:

,,Inu, teď má někdy vyjít ten nový film o Thorovi, ne? Ten, který natočil Taika [Waititi]? Co je? Já jsem nic neřekl. Opravdu ne. Co? No co je?“

Hercova přítomnost ve čtvrtém Thorovi by navíc byla logická. Jelikož je Thor momentálně se Strážci Galaxie, tudíž opět s Rocketem a Grootem, bylo by fajn vidět, kdyby se tato skupina s trpasličím kovářem opět shledala. 

O hercově přítomnosti se však přesvědčíme až v samotných kinech. Scénář a režii si vzal na starost Taika Waititi, dostalo se mu však ještě pomoci od Jennifer Kaytin Robinson. Kromě Hemswortha se tak můžeme ještě těšit na herce jako Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Karen Gillan, Sean Gunn, Russell Crowe a mnohé další. Oficiální premiéra je stanovená na 7. 7. 2022.