Na konci jara se dostala ven informace o tom, že Warner Bros. připravuje prequel na slavnou filmovou sérii Dannyho parťáci, která sledovala kroky nejsympatičtější bandy zlodějů pod vedením Dannyho Oceana (George Clooney). Taktéž vyšlo najevo, že jednu z hlavních rolí si v prequelu má zahrát hvězda Margot Robbie, která momentálně natáčí očekávaný snímek o Barbie. V tom si zahraje po boku Ryana Goslinga, který má ve filmu zas ztvárnit panáka Kena. Ale teprve nedávno vyšlo najevo, že Gosling se v chystaném prequelu na Dannyho parťáky možná objeví také. A opět tak bude s Robbie ztvárňovat jednu z hlavních rolí.

Zatím však není nic potvrzené, protože herec o svém působení v prequelu momentálně pouze jedná. Není tak ani známo, koho přesně by měl ve snímku ztvárnit. 

S návratem George Clooneyho a Brada Pitta bychom však počítat neměli, film má být totiž zasazený v šedesátých letech v Evropě. Není známo, o čem přesně bude film pojednávat, tedy kromě toho, že se v něm patrně dočkáme nějaké super promyšlené loupeže, nicméně údajně by se měl nacházet ve stejném univerzu, v němž se odehrává i známá Soderberghova trilogie. Nabízí se proto otázka, zda prequel nebude nějakým způsobem napojen na Dannyho jedenáctku z roku 1960, tedy zcela první film o bandě zlodějů, podle kterého výše zmíněná trilogie vznikla. Podle již dostupných informací se ale zdá, že tomu tak nakonec nebude. 

O režii se má postarat americký filmař Jay Roach, který se proslavil díky své komediální tvorbě. Proslul především díky filmové sérii Austin Powers, pro kterou natočil všechny díly. Také to byl právě on, kdo zrežíroval snímek Fotr je lotr, ve kterém se v hlavních rolích objevili Ben Stiller a Robert De Niro, postaral se i o následné pokračování Jeho fotr, to je lotr!

Roach už s Margot Robbie jednou spolupracoval, bylo to během jeho posledního natočeného filmu Šokující odhalení, který vyšel v roce 2019. O scénář se zas má postarat Carrie Solomon. Oficiální datum premiéry však zatím neznáme.

Dočkáme se úctyhodného comebacku?