V minulém díle se Věčným duším podařilo dopadnou proslulého vraha Hluchavku. No, dopadnout.. Je mrtvý. Skupina teď stojí nad jeho mrtvolou a klade si otázku: Jak vyzpovídat mrtvého? 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Thomerican nezemřel (trhněte si Killere, Gelu, Robo, Robko, Jiras, Endy, Terko). Ovšem je třeba uznat, že k tomu neměl daleko. V minulé epizodě se totiž Věčné duše vydaly na vojenské cvičiště, které udělalo z Brindala toho hobita, kterého máme tak rádi.

V rámci tréninku se skupina poprala na žhavých uhlících, u ozbrojeného sloupu, na kůlech nad vodou... Obecně vzato se vlastně naši hrdinové pořád jen mlátili, ale na různých místech. Celý trénink probíhal velmi poklidně do chvíle, kdy na Mistrala přišla malá potřeba.

Pravděpodobně ve chvíli, kdy ukončoval tuto činnost, mu totiž v hlavě vykvetl nápad. Vydal se na své vlastní vyšetřování vraždy zpěváka Martyho McBrunna, během kterého navštívil krásnou zpěvačku, vypil si kafíčko a domluvil další. Jeho vyšetřování ho navedlo k synovi místního květináře. Ten poslal v uplynulých minutách zásilku květin Kamarádům morálky - dvěma hobitím zpěvákům, kteří zrovna dorazili do města.

Díky Mistralovým detektivním schopnostem se Věčným duším podařilo oba pulčíky zachránit před příšernou otravou jedem. Vrah nechával u svých obětí jako symbol listy květiny Hluchavky (ironické, když vezmeme v potaz, že byl hluchoněmý).

Ihned po záchraně Kamarádů morálky se Věčné duše vyřítily dopadnout vraha. Bohužel se jim ani přes veškerou snahu nepodařilo chytnout ho živého. Vrah Hluchavka tedy skončil s dírou v hlavě na zemi své podzemní skrýše. Naši hrdinové se nyní sklání nad jeho mrtvolou a přemýšlejí jak zařídit, aby si s mrtvým tělem mohli promluvit a zjistit tak, kdo ho najal.

Poslední letošní díl Věčných duší nás čeká již dnes od 18.00 na Twitchi, Youtube a také přímo zde na stránkách Nerdfixu. Stavte se tedy na dnešní stream, protože Brindal, Anthony, Que T., Thomerican a Mistral se znovu ukáží až v příštím roce!