S chystanou rodinnou komedií Strašidelný dům, která je inspirována klasickou atrakcí v zábavních parcích Disneyho, se to trochu táhlo, ale nakonec už má konečně pevné datum premiéry. Disney se proto nedávno pochlubil teaser trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na svobodnou matku Gabbie (Rosario Dawson), která se rozhodne zakoupit přepychové sídlo v New Orleans. Ovšem první věcí, která by v její hlavě měla zapnout varovné majáčky, je až podezřele nízká cena. Když se ale do sídla spolu se svým synem Travisem (Chase Dillon) nastěhuje, velice rychle zjistí, proč tomu tak je. V domě totiž straší. A to pořádně. Vlastně natolik, že je až nemožné v něm normálně žít. Gabbie si proto velice rychle uvědomí, že sama si se všemi těmto hrůznými nadpřirozenými silami neporadí. Bude proto muset najmout profesionála, ideálně hned několik. 

Na scénu proto přichází několik postav. Kněz Kent (Owen Wilson), jasnovidka Harriet (Tiffany Haddish), věčně veselý historik a profesor Bruce (Danny DeVito) a odborník na paranormální jevy Ben Matthias (Lakeith Stanfield). Všichni se tak společnými silami vydávají do boje proti zlé moci, která sídlo obývá. Potýkat se proto budou s živými obrazy, chodícími brněními a strašlivými přízraky, které rozhodně budou mít pár es v rukávu. Skupina protagonistů bude muset proto být extrémně opatrná. Smrt totiž číhá doslova na každém kroku.

Není to ostatně poprvé, co to Disney se Strašidelným domem zkouší. Stejnojmenného filmu jsme se už dočkali v roce 2003, v němž se rodina v čele s Eddiem Murphym potýkala s podobně hrůzným sídlem. Film se ale dočkal především negativních reakcí, tak se necháme překvapit, zda se s druhým pokusem zadaří. 

Snímek zrežíroval Justin Simien, který má za sebou snímky jako Dear White People (2014) a Bad Hair (2020). Na scénáři navíc pracovali nejenom D.V. DeVincentis a Katie Dippold, ale také slavný mexický filmař Guillermo del Toro.

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Jared Leto, Jamie Lee Curtis, Winona Ryder, Hasan Minhaj, Kamran Shaikh, Dan Matteucci a Kurt Yue.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 7. 2023.