Anime aneb japonská animovaná tvorba je v dnešní době relativně populární. Někdy mi přijde, že časy, kdy to byla zábava pro hrstku divných lidí jsou dávno v propadlišti dějin. Nebo tomu tak je alespoň z pohledu výdělků jednotlivých streamovacích služeb. Například takový Netflix dává nemalé prostředky na licencování anime. Dokonce za anime označuje i filmy a seriály, které by se tak daly nazvat jen s velkou dávkou mentální gymnastiky. K tomu by nedocházelo, kdyby tato nálepka nebyla lákavá.

Teď do tohoto prostoru vstupuje i streamovací služba Disney+. Obsah této služby byl docela relativní od obsahu pro děti po Marvelovky. Je však vidět, že se chce více zapojit do streamování anime. Možná právě proto, aby mohla lépe konkurovat zmíněnému Netflixu. Nedávno jsme se dočkali nového povídkového seriálu Star Wars: Visions, který dohromady spojoval snahy známějších i menších japonských animátorů. Do budoucna však máme oznámeny čtyři projekty, které budou exkluzivní.

TWISTED WONDERLAND

Původně se jedná o dobrodružnou mobilní hru pod hlavičkou společnosti Aniplex v roce 2020. Hra je v Japonsku velmi populární díky velké propagaci ve všech regionech, a dokonce i tokijském Disneylandu. Největší podíl na hře má Yana Toboso, tvůrkyně Black Buttler. Ta vytvořila koncept hry, scénář, design postav a ilustrovala většinu propagačních materiálů. Tato hra vypráví příběh postav, které jsou variací na klasické Disney záporáky, jež společně studují na Night Raven College. Kromě oznámení však nemáme v ruce nic konkrétního.

BLACK ★★ ROCK SHOOTER DAWN FALL

Black Rock Shooter je multimediální projekt. Původně se zrodil z ilustrace světoznámého japonského umělce hukeho. Následně byla franšíza rozšířena o hudbu, videohru, akční figurky i anime adaptaci. Tento nový projekt bude pocházet z pera Makota Fukami známého z Psycho-Pass nebo Resident Evil: Vendetta.

Black Rock Shooter (2012)

THE SUMMER TIME RENDERING

The Summer Time Rendering je anime adaptace, která vychází z manga série, vycházející v magazínu Shonen Jump+. Jejím autorem je Yasuki Tanaka. Vypráví příběh mladého muže, který se vrací do svého rodného města na izolovaném ostrově Hyogashima. Bude však svědkem mysteriózního fenoménu. Oznámení bylo následováno trailerem.

YOJOHAN TIME MACHINE BLUES

Yojohan Time Machine Blues je sequelem k anime The Tatami Galaxy od zavedeného režiséra Masaaki Yuasy (Keep Your Hands Off Eizouken!, Ride Your Wave). Pokračování natočí režisér anime Sonny Boy, Shingo Natsume. Scénář napíše Makoto Ueda (Night is Short, Walk on Girl) s původními postavami Yusuky Nakamury (The Tatami Galaxy). Anime bude streamováno v roce 2022 a následně se poté do japonských kin podívá kompilační film. Ten však nebude obsahovat jednu epizodu, která bude exkluzivně pro Disney+. V seriálu se setkáme z cestovatelem z budoucnosti, který pobídne své o 25 let mladší já, aby napravil své chyby.