Už je tomu skoro 8 měsíců, co na streamovací platformě Disney+ vyšel nový Star Wars seriál s názvem The Mandalorian, který oslovil velký počet fanoušků Star Wars. Dá se dokonce říci, že nám dal samotný seriál naději, že pod Disney mohou vycházet i kvalitní příběhy z tohoto oblíbeného univerza. Doufáme, že se povede i další Star Wars seriál Obi-Wan, na který se všichni fanoušci Star Wars určitě moc těší.

Samotný Mandalorian by se pak měl dočkat své druhé řady. Než však vyjde, Disney samozřejmě připravuje nový knižní merch. Ano, The Mandalorian se dočká dokonce několika knih. První oznámeným a důležitým titulem je artbook The Art of the Mandalorian od Phila Szostaka.

Pokud by vás zajímalo něco příběhového, můžeme očekávat i nový originální román od novozélandského autora Adama Christophera. Od něj můžete znát například knihu Stranger Things: Temnota na okraji města, o které jsme vás nedávno informovali. Další příběhovou záležitostí bude komiksová série, kterou bude vydávat Marvel a IDW Publishing.

Přečtěte si také: Detektiv Hopper vzpomíná na tajemný případ v novém románu ze série Stranger Things

Artbook a román by měli vyjít v USA v prosinci/decemberi tohoto roku. Kdy se objeví u nás zatím není známo. U artbooku bychom český překlad moc neočekávali, nicméně samotný román by i u nás klidně mohl vyjít. My doufáme, že se nová komiksová série, román a vlastně i nová sezóna seriálu vyvede na jedničku, abychom se mohli zase ponořit do skvělého světa Star Wars.